Átigazolás

Besic elhagyta a Fradit, és az Evertonhoz szerződött - hivatalos

Muhamed Besic elhagyta a Ferencvárost és 2019 szóló szerződést írt alá az Evertonnál.

Besic az Evertonnál folytatja - fotó: evertonfc.com

A liverpooli klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta a Ferencváros bosnyák válogatott játékosát. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető Besic ötéves megállapodást kötött az Evertonnal. A 21 éves játékos a brazíliai világbajnokságon keltette fel az angol egyesült figyelmét. Habár a bosnyák válogatott nem jutott tovább a csoportjából, Besic nagyszerű teljesítményt nyújtott, ahogyan arra a hatharom.com korábbi elemzésében rámutatott.

"Muhamed fiatal játékos, aki sokat fejlődött az elmúlt két évben - mondta az Everton menedzsere, Roberto Martinez. - Középhátvédként és védekező középpályásként is magas szinten képes játszani. A világbajnokságon bebizonyította, hogy mennyire érett futballista, dinamikus és technikás. Igazi erősítést jelent számunkra."

Besicet 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg az FTC, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj hetven százaléka, a fennmaradó harminc százalék pedig a Ferencvárosé. Nemzetközi sajtóhírek szerint az Everton négymillió fontot fizet a játékosért, vagyis a Fradi 1.2 millió font (468 millió forint) körüli összeggel számolhat. A megállapodás bejelentése idő kérdése volt, Besic néhány napja már az Evertonnal edzett és elutazott a csapattal Thaiföldre.

[1745682] 2014-08-03 17:00:00 Everton - FC Portox;