NB I

Böde-triplával nyert Kecskeméten a Ferencváros

  • MTI

A Ferencváros Böde Dániel mesterhármasával 3-1-re győzött Kecskeméten az OTP Bank Liga első fordulójában.

Az első félidőben a mezőfölényben játszó Ferencváros Böde Gera passzából született góljával megérdemelten jutott vezetéshez. A hazaiak csak a védekezéssel törődtek, gólhelyzetet egyáltalán nem tudtak teremteni Dibusz kapuja előtt.

A második félidő elején feltámadt a hazai csapat, az egyenlítés is majdnem sikerült, de Novák lövése a kapufáról kifelé jött. A hazaiak támadásban maradtak és egyenlíteni tudtak, Novák beadását Dibusz Kitl elé ütötte, ő a kapufa és egy vendég védő segítségével a hálóba lőtt.

A kecskemétiek ezután is igyekeztek helyzeteket teremteni, egy ellentámadásból azonban Böde fejesgóljával ismét a Ferencváros jutott előnyhöz. A zöld-fehérek támadója a mérkőzés végén Karan hatalmas hibáját kihasználva harmadik gólját is megszerezte, bebiztosítva csapata győzelmét.

OTP Bank Liga
1. forduló
Kecskeméti TE-Ferencvárosi 1-3 (0-1)
Kecskemét, 2432 néző, v.: Iványi
 
gólszerző: Kitl (63.) illetve Böde (26. 77. 86.)
kiállítva: Pavlovic (90.)
sárga lap: Pavicevic (16.) illetve Pavlovic (85., 90.)
 
Kecskeméti TE: Tujvel - Botka, Karan, Varga, Polyák - Kitl, Patvaros (Novák a szünetben), Savic (Balázs 64.), Eninful, Bebeto (Gréczi a szünetben) - Pavicevic (Novák a szünetben)
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Somalia (Nalepa 83.), Gyömbér, Gera (Lauth 64.), Busai, Kukuruzovic (Nagy D. 70.) - Böde
[1732185] 2014-07-27 16:30:00 Kecskemét - Ferencvárosx;