Vízilabda Eb

Hullámverés a medencében, bronzérmes a Merész-csapat

Egy góllal legyőzte az olasz válogatottat, így bronzérmet szerzett a budapesti Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott.

Kiharcolták a bronzot a lányok - Fotó: MTI, Kovács Tamás

Nem kezdett jól Merész András csapata, hiszen az első két olasz támadásból gól született Cotti, illetve Emmolo révén, miközben a mieink gyenge játékot mutattak. Blokkolt lövések, rossz ejtés jellemezte a támadójátékot, nem sikerült közel kerülni az ellenfél kapujához. A kapitány a negyedik percben időt is kért, ami változást hozott, hiszen előbb Bujka birkózta be centerből az első gólunkat, majd Tóth harcolt ki ugyaninnen ötméterest, amit Keszthelyi belőtt. (2-2)

A következő találat Garibottié volt, majd az első negyed végén és a második első felében állóháború alakult ki. Gorlero és Gangl is nagyon jól védett, valamint a védelmek is működtek, de csak Antal első góljáig. Ezt Czigány remek bejátszása, abból pedig Illés találata követte, így először vezettünk. (4-3)

Di Mario erre még válaszolt, de ez után a mieink parádés játéka következett. Antal egy időkérés után lőtt villámgyors átlövésgólt, a következő támadásnál Keszthelyi úszott meg, és talált be a bal szélről, majd Antal harcolt ki egy ötöst, amit ő maga be is lőtt. (7-4)

A nagy előny után visszaesés jött, Bianconi még a félidő vége előtt szépített, majd a fordulás után is gyorsan betalált emberelőnyből. Ezt követően nagyon feszesre tudták húzni az olaszok a védekezésüket, szinte esélyünk sem volt a gólszerzésre, míg Bianconi egy távoli, talán elkerülhető átlövéssel egyenlített. (7-7)

A harmadik játékrész vége előtt előnybe kerülhettünk volna, miután egy kiállítást követően Bianconi idő előtt jött vissza, de Keszthelyi ötméteresét védte Gorlero.

A zárónegyed első felében sokáig csak a kihagyott lehetőségeket listázhattuk, de bő öt perccel a vége előtt végre jött egy szép találat Kistelekitől a jobb szélről, amivel újra megszereztük a vezetést. (8-7) Bő egy perccel később Szűcs emberelőnyből betalált, majd hiába szépített Di Mario, Bujka újabb ötméterest harcolt ki, amit be is lőtt. (10-8)

Az utolsó bő két perc azért nem telt unalmasan, hiszen Garibotti még egy gólt tudott szerezni, azonban a védekezés ekkor már újra fantasztikusan működött, így 10-9-re megnyerte a hektikus bronzmérkőzést a magyar válogatott. Ezzel sorozatban harmadszor lett harmadik nagy tornán a tavalyelőtti Eb-t és a tavalyi vb-t követően.

Vízilabda Európa-bajnokság
nők, a 3. helyért
Magyarország-Olaszország 10-9 (2-3, 5-2, 0-2, 3-2)
A magyar csapat összeállítása: Gangl Edina - Czigány Dóra, Antal Dóra 3, Kisteleki Dóra 1, Szücs Gabriella 1, Takács Orsolya, Kisteleki Hanna, Keszthelyi Rita 2, Tóth Ildikó, Bujka Barbara 2, Csabai Dóra, Illés Anna 1
Az olasz góldobók: Bianconi 3, Di Mario, Garibotti 2-2, Cotti, Emmolo 1-1