Karrier

Lampard aláírt New Yorkban - hivatalos

Frank Lampard aláírt az újonnan alapított tengerentúli klubhoz, a jövő márciustól az MLS-ben szereplő New York City FC-hez.

Fotó: nycfc.com

A 106-szoros angol válogatott középpályás kétéves szerződést kötött új csapatával. A Chelsea ikonja az új egyesület negyedik bejelentett igazolása, David Villa, Jeb Brovsky és Josh Saunders után. Lampard a nyolcas számú mezt viseli New Yorkban is.

"Lamps" 577 mérkőzésen játszott a Premier League-ben (egymás után 164-szer), amivel második az örökranglistán. Ő a Chelsea történetének legeredményesebb játékosa 211 góllal. A Kékek mezét 648 meccsen viselte. Háromszoros angol bajnok, négyszer nyert FA-kupát, kétszer Ligakupát, Bajnokok Ligája- és Európa Liga-győztes.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakoztam a New York City FC-hez és részt vehetek egy egészen különleges projektben. Az amerikai szurkolók elkötelezettsége fantasztikus volt a világbajnokságon, alig várom, hogy találkozhassam a New York-i emberekkel. Remélem a tapasztalom segíthet, hogy sikeres első szezonunk legyen" - nyilatkozta a 36 esztendős középpályás, aki az előző szezon végén elköszönt a Chelsea-től, 13 együtt töltött év után. Valószínűsíthető, hogy Steven Gerradhoz hasonlóan lemondja a válogatottságot.

A május 21-én alapított klubot a City Football Group birtokolja, ennek a cégnek a tulajdonában áll a Manchester City és a New York Yankees baseballklub, azaz van pénz sztárjátékosok szerződtetésére. Az MLS következő szezonja csak 2015 márciusában kezdődik, és a NYCFC addig nem játszik tétmeccset. Egyelőre nem tudni, hogy Lampard addig játszik-e máshol kölcsönben. David Villa  Villa október és december között az ausztrál A-ligában szereplő Melbourne Cityt erősíti majd kölcsönben.