Magyar foci

Itthon is alkalmazzák a szabadrúgás-sprayt

Jól vizsgázott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik legszembetűnőbb újdonsága, a játékvezetők által alkalmazott eltűnő spray, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség is bevezet.

Fotó: AFP

A pénteken kezdődő OTP Bank Liga 2014/2015. évi kiírásában először Kassai Viktor alkalmazhatja a „vanishing spray”-t a a Nyíregyháza-DVSC-Teva nyitómérkőzésen.

Az argentin találmány célja, hogy segítse a bírókat a szabadrúgások esetén a sorfal pontos helyének kijelölésében, és az előírt távolság betartatásában. Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának csütörtöki híre szerint a szervezet és a játékvezetői bizottság "eltökélt azon újítások alkalmazását illetően, melyekre a labdarúgás játékszabályai lehetőséget biztosítanak, és mindemellett segítik, megkönnyítik a játékvezetők feladatát".

A hétvégén startol az OTP Bank Liga 2014/15-ös szezonja, a hatharom.com háromrészes esélylatolgatással hangol a nyitányra. Beharangozónk első részében bemutattuk azokat a csapatokat, amelyeknek vélhetően a kiesés elkerülése lesz a fő céljuk. A második felvonás a középcsapatoké, amelyek - jóslatunk szerint - sem a dobogóért nem lesznek harcban, sem pedig a veszélyeztetett zónába nem kerülnek.

[1732318] 2014-07-25 19:00:00 Nyíregyháza - Debrecenx;