NB I

Budapesti csapatok a középmezőny élén, meglepetést okoz a Szpari

  • hatharom.com

Az első részben bemutattuk azokat a csapatokat, amelyeknek vélhetően a kiesés elkerülése lesz a fő céljuk az OTP Bank Liga 2014/2015-ös évadjában. A második felvonás a középcsapatoké, amelyek - jóslatunk szerint - sem a dobogóért nem lesznek harcban, sem pedig a veszélyeztetett zónába nem kerülnek.

Kecskemét

A jó kezdet nagy lökést jelenthetne a Kecskemét csapatának az NB I rajtján. Már az első fordulóban igazi rangadó vár rájuk a Ferencváros ellen, ahol szinte biztosan teltház előtt bizonyíthatnak szurkolóiknak a lila-fehérek. A csapatkapitány Vladan Szavics számára különösen fontos lesz ez a nap, ugyanis a szezonkezdettel egybeesik a 35. születésnapja is. "Pozitív érzéseim vannak a meccsel kapcsolatban, hiszen korábban éppen a Fradi ellen idegenben kezdtünk döntetlennel, tavaly pedig 3-1-re vertük a Honvédot. Remélem, folytatódik a jó sorozat, hiszen extra öröm lenne, ha győzelemmel ünnepelhetném a születésnapom" - nyilatkozta a kecskemétiek hivatalos honlapjának a cséká. Érdekesség, hogy nem csak a szezont kezdi hazai pályán a Bács-Kiskun megyei csapat, hanem az ősz nagy részét is otthon töltik. A Széktói Stadion közelgő felújítása dfmiatt 15 meccsből 10-szer fogadják ellenfelüket, tehát ebben az időszakban kell megalapozni az elsőosztályú tagságot, ugyanis tavasszal többek között Fehérváron, az Üllői úton, Újpesten, Győrben, Kispesten és Szombathelyen is játszanak, ahol azért sok ponttal nem számolhatnak.

A Kecskemét nyári felkészülési mérkőzései
Kecskemét - Maccabi Netanya (izraeli) 2-2
Kecskemét - Békéscsaba 2-0
Kecskemét - Cegléd 0-1
Kecskemét - Paks 2-2
Kecskemét - Balmazújváros 3-1
Kecskemét - Kolozsvár (román) 1-1

Minden távozó helyére igazolni kell játékost - ez volt Bekő Balázs mottója, akinek csapata bár elengedett néhány meghatározónak mondható játékost, konzekvensen mindegyikük helyére igazoltak egy másikat. Kapusposzton nem tudták megtartani Vukasin Polekszicset, a Loki ugyanis visszarendelte kölcsönadott hálóőrét, de sikerült szintén kölcsönbe megszerezni a Videotontól Tomas Tujvelt. A szlovák kapus vélhetően hasonló hatékonysággal őrzi majd a lilák hálóját, mint montenegrói társa, ezen a poszton tehát nem történt gyengülés. A keret fontosabb tagjának volt mondható Forró Gyula, Pekár László és Szécsi Márk is, de helyükre is el tudták hozni például Botka Endrét és Stojan Pilipovicsot a Honvédtól.

Bekő Balázsnál a játékosok megtanulhatták, nincs lazítás!

Tipp: Nincs világverő csapata ugyan a Kecskemétnek, de a masszív, erőszakos futballjuk sokszor a nagycsapatokat is megtréfálja. A védelem talán nem olyan erős, viszont középen a Vukaszovics, Szavics duó, elöl pedig Bebeto garancia lehet a bennmaradásra. Bekő Balázs csapata a hatharom.com jóslata szerint a 12. helyen végez.

A Kecskemét várható alapcsapata
Tujvel - Botka, Gyagya, Karan, Varga - Eninful, Vukaszovics, Szavics - Bebeto, Pavicsevics, Gréczi

 

Pécs

Nem a labdarúgásról szólt elsősorban a 2013/14-es tavaszi szezon a Pécs csapatánál. A stabilan 7-8. helyen lépkedő mecsekiek körül forrott a levegő Koller Krisztián furcsa felmentése miatt, majd sztrájkolva adtak hangot nemtetszésüknek a fizetések elmaradása ellen. Az új szezont már nyugodtabb körülmények között várhatják. A vezetőségben nem történt váltás, továbbra is Matyi Dezső felel a klub anyagi helyzetéért, viszont a szakmai stábban Véber György váltotta a Lőrincz Emil-Márton Gábor duót. Az őszinte nyilatkozatairól ismert szakvezető elmondta, számít a fiatalokra a pécsi csapatban, mindenki előtt adott a lehetőség, hogy bejátssza magát a kezdőbe. "A lehetőség mindenki előtt adva van, ezért néhány napja bementem az U21-esek öltözőjébe, és elmondtam, hogy a felnőtt csapat öltözőjének ajtaja nyitva áll előttük. Egy fiatalnak azonban be kell bizonyítania tehetségét! Általánosságban ugyanis a magyar tizenévesek azt gondolják magukról, hogy már kész játékosok. Azt azonban megígérhetem, hogy figyelni fogom őket és a munkájukat. Innentől minden csak rajtuk múlik. Ehhez szeretném szorosabbra fűzni az együttműködést az edzőjükkel, mert bőven akad olyan pécsi fiatal, akivel bővülhet az NB I-es csapat listája" - beszélt az utánpótlás helyzetéről a pmfc.hu-nak a volt újpesti ikon. Az ausztriai edzőtábor ugyan eredményesség szempontjából nem sikerült jól a Pécsnek - nyeretlenek maradtak a felkészülési találkozókon a piros-feketék -, ám a csapatuk erősnek mondható, így akár az első 10-ben is végezhetnek.

A Pécs nyári felkészülési mérkőzései
Pécs - Zsilvásárhely 0-3
Kozármisleny - Pécs 1-1
SV Ried (osztrák) - Pécs 2-0
LASK Linz (osztrák II.) - Pécs 2-2
Paks - Pécs 1-0

Nem volt túl nagy mozgás nyáron a bányász csapatnál, a házi gólkirály Koller Krisztián ugyan távozott, de mint említettük, ő tavaly kegyvesztett státuszba került, így a csapat már nélküle állt fel tavasszal. Egyelőre úgy tűnik, a lyukas poszt a csatársor lesz a Pécsnél. Városi Viktor a Haladásba távozott, míg Milan Perics a Dunaújvárost erősíti. Pölöskey Pétert ugyan sikerült végleg megvenni a Debrecentől, és Frőhlich Roland is hosszabbított, de Véber mester mindenképpen szeretne még támadót igazolni. Szintén nem kell különösebben bemutatni a pécsi tábornak Andrej Causicot, aki már két idényt eltöltött a csapatnál. A középhátvéd visszatérésével még erősebb lehet a mecsekiek amúgy is erős hátvédsora. A középpályára érkezett még Heffler Norbert Véber György kifejezett kérésére, így úgy tűnik, összeállt a csapat.

Márkvárt Dávid (középen) a Pécs egyik legnagyobb értéke

Tipp: Magyar szinten nagyon erős középpályája van a Pécsnek. A Dávid-tengely (Mohl, Wittrédi, Márkvárt) irigylésre méltó, utóbbi játékos esetében például nem lenne meglepő, ha komoly karriert futna be. Nagyon elkéne azonban legalább egy, de inkább két csatár ebbe a csapatba. Pölöskey Péter egyedül aligha tud 7-8 gól fölé jutni, és már Koller Krisztián szabadrúgásaiban sem bízhatnak. Az öt felkészülési mérkőzésen szerzett három gól is azt mutatja, góllövő kell a mecsekieknek. Ha sikerülne csatárt igazolniuk, akár még a hatharom.com által jósolt 11. helynél is előrébb végezhetnek.

A Pécs várható alapcsapata
Gőcze - Nagy J., Causic, Balogh B., Mohl - Horváth - Heffler, Wittrédi, Márkvárt, Kővári - Pölöskey

Nyíregyháza

Következzen az eljövendő idény meglepetéscsapata. Az NB II-t hatalmas magabiztossággal megnyerő Nyíregy csapata alkalmasnak tűnik a középmezőnyre, de a bennmaradás nagyon simának tűnik. A másodosztályú küzdelemben már a második fordulóban az élre álltak, és végül a harmadik helyezett Gyirmót előtt kilenc pontos előnnyel zártak az első helyen úgy, hogy a tavaszi szezon közepén még egy gyengébb széria (hat meccsen négy pont) is belefért. A Kecskeméthez hasonlóan ők is rangadóval kezdik meg az idényt, pénteken az OTP Bank Liga új szezonjának nyitómérkőzésén az ősi rivális Debrecent fogadják. A számtalan ex-lokistával teletűzdelt Szparit alighanem legalább 6-7000 szurkoló fogja biztatni a bajnok ellen, így minden bizonnyal pikáns, izgalmas meccsel nyithatja meg az idényt Csábi József együttese. A nemrég kinevezett szakvezető dolgát nehezíti, hogy a Diósgyőr csütörtöki Európa Liga-találkozója miatt nem tudnak hazai pályán készülni. "Számunkra nehézséget okoz, hogy szerdán és csütörtökön már nem edzhetünk a stadionban, így villanyfényes tréningünk sem lehet, de ezzel együtt szeretnénk győzelemmel rajtolni. A célegyenesben vagyunk, a héten már a frissítésé a főszerep, de közben azért igyekszünk pótolni a lemaradásokat is" - osztotta meg bánatát Csábi a piros-kékek honlapjával. A volt válogatott labdarúgó a lelátóról is segítséget kér az egész szezonra: "Nekünk újonc csapatként még nagyobb szükségünk lesz a 12. játékosra, a közönségre! Kérem, segítsék a csapatot!"

A Nyíregyháza nyári felkészülési mérkőzései
Ungvár (ukrán) - Nyíregyháza 0-0
Nyíregyháza - Zirka Kirovograd (ukrán II.) 2-0
Níregyháza - Concordia Chiajna (román) 1-1
Nyíregyháza - Zsilvásárhely (román) 0-0
Mezőkövesd - Nyíregyháza 2-0

A 12. ember mellett segíteni fogja a csapatot a Szpari egyik legfontosabb igazolása, Spitzmüller István. A 28 éves középpályás a Debrecentől szerződött végleg a szomszédvárba, így neki különösen pikáns lesz pályára lépnie. "Örültem neki, és annak is örülök, hogy Nyíregyházán lesz az első meccs. Remélem, hogy sok néző és jó hangulat lesz, és sikeresen rajtolunk!" - válaszolt arra a játékos, miként fogadta a sorsolást. De nem csak Spitzmüller számít nagy fogásnak Csábi együttesénél, hanem Mohamadou Abdouraman, Lázár Bence, Koller Krisztián, Pekár László és Póti Krisztián szerződtetése is tovább erősíti a csapatot. Emellett a névsor mellett egyáltalán nem tűnik fájónak Reznek Donát, Polényi Gábor vagy Szilágyi Péter elvesztése.

Koller Krisztián Pécsett kegyvesztett lett, Nyíregyházá viszont szívesen látták

Tipp: A hatharom.com kifejezetten sokat vár a Szparitól a következő szezonban. Több, magyar szinten meghatározó játékost igazoltak, és az NB II-ből is messze kimagaslott a csapat. Mi jelenleg a 10. helyre tippeljük csak a Nyíregyházát, de amennyiben az első nyolcban végeznek, akkor sem lepődnénk meg nagyon.

A Nyíregyháza várható alapcsapata
Balogh - Szokol, Rubus, Póti, Jánvári - Spitzmüller, Koller - Huszák, Pákolicz, Szécsi - Bajzát

 

Haladás

Izgalmas felkészülésen van túl a Haladás csapata, amelynek legfőbb színhelye a klub tárgyalóasztala és nem pedig az edzőpálya volt eddig. Ugyan még nincs vége az átigazolási szezonnak, de egyelőre úgy tűnik, a csapat legnagyobb értéke, Radó András nem távozik a szombathelyi zöld-fehérektől - pedig a Ferencváros és a Videoton is tett ajánlatot -, így a legnagyobb kincsét meg tudja tartani Artner Tamás. De nem csak a kis Radóért, hanem Németh Márióért is meg kell küzdenie a Halinak, őt az Újpest és a Debrecen szeretné elcsábítani. Utóbbi játékos sorsa valószínűleg az U19-es Eb után fog eldőlni. Artner a Hali szurkolói ankétján elmondta, több kulcsjátékos elvesztése miatt az újjáépítés a célja idén a vezetőségnek, ehhez pedig türelmet is kért a szurkolóktól. A szakvezető kitért Guzmics Richárd helyzetére is, aki már a tavalyi szezon közben kijelentette, szeretné máshol folytatni karrierjét. "Toleráltuk Ricsi kérését, nem fordult meg a fejemben, hogy miután decemberben kiderült, nem hosszabbít, ezért ne játszassam tavasszal. Guzmics jelenleg egyénileg edz".

A Haladás nyári felkészülési mérkőzései
Haladás - Sopron 1-0
Haladás - Szolnok 3-0
Haladás - ZTE 3-1
Haladás - Ural (orosz) 1-4
Haladás - Puskás Akadémia 2-2
Haladás - Concordia Chiajna (román) 1-1
Haladás - Tyerek Groznij (orosz) 0-5
Haladás - Nagyszombat (szlovák) 2-3

Guzmics Richárd távozása mellett elvesztették még Hrepka Ádámot, Nagy Gábort, Predrag Bosnjakot és Tóth Pétert is. Érkezőként egyedül Városi Viktort lehet kiemelni, de a szakvezetés további erősítéseket tervez, így még messze nem kell aggódniuk a Haladás fanatikusainak.

Radó András itt még szombathelyi zöldben

Tipp: Nehéz megjósolni a Haladás helyezését, mert nagy dolgok történhetnek még a klub életében. Ha a Radó András-Németh Márió duó elhagyja a zöld-fehéreket, akár a hatharom.com által megjósolt 9. helynél lényegesen hátrébb is végezhetnek, míg erősítés esetén a top 6-ba is beférhetnek.

A Haladás várható alapcsapata
Rózsa - Schimmer, Fehér, Devecseri, Katona - Iszlai, Szakály - Nagy O., Németh M., Halmosi - Radó

 

Újpest

Sikerélményekkel felvértezve kezdheti meg az új szezont a IV. kerületi csapat. A tavalyi Magyar Kupa-győzelemre az idei Szuperkupa-siker tette fel a koronát a szezonra a lila-fehéreknél. Habár a felkészülés jól sikerült, Nebojsa Vignjevics vezetőedző még nem tekinti késznek a csapatát, főleg csatárposzton elégedetlen a felhozatallal. A visszatérő sportigazgató, Kovács Zoltán a klub hivatalos honlapjának elmondta: "Látni kell, hogy csatárok iránt van a legnagyobb kereslet, ők a legdrágábbak, így támadót a legnehezebb igazolni. Van olyan, akiről sajnos lemaradtunk, mert nem tudtunk versenyezni más ajánlatokkal, de folyamatosan dolgozunk, hogy sikerüljön akár a bajnokság kezdetéig is megfelelő képességű csatárt igazolni." Az újpesti szurkolókat viszont évről évre az aggasztja legjobban, vajon mikor válik csapatuk igazán fontossá Roderick Duchatelet tulajdonos számára, és mikor jön el az a szezon, amikor nem csak farmcsapatként tekint a belga üzletember a lilákra. Rendszeres volt eddig ugyanis, hogy a jól szereplő játékosait értékesítette a klub, amit a szimpatizánsok nem néztek jó szemmel, többször is tüntettek a belga tulajdonos és a csapat gyenge szereplése ellen. A játékosok azonban a legnagyobb bajban összeszedték magukat, és a visszasorolás veszélyének közepette sikerült a Diósgyőr ellen elhódítaniuk a Magyar Kupát. A klub ugyan megmenekült, de a kupaindulás elmaradt idén, ez némi csalódottsággal tölthette el a játékosokat.

Az Újpest nyári mérkőzései
Videoton - Újpest 1-1
Újpest - Debrecen (szuperkupa) 0-0, tizenegyesekkel: 5-4
Alcorcón (spanyol II.) - Újpest 1-0 (1x45 perc)
Carl Zeiss Jena (német IV.) - Újpest 0-0 (1x45 perc)
Mechelen (belga) - Újpest 1-1

Több, a tavalyi évben kezdőnek számító játékos is elhagyta a csapatot. Az örök ígéret Lázár Bence Nyíregyházán folytatja, távozott Ngawa és Ligot, továbbá a Juanan és Antón által képviselt spanyol kontingens szolgálataira sem tartott igényt Vignjevics mester. Az érkezők névsorában főleg a hátvédek között bevethető játékosokat találunk. Forró Kecskemétről, Vadász a Diósgyőrből, Nagy Gábor a Haliból, míg Rodrigo Rojo Uruguayból igazolt Újpestre. Az egyértelműen látszik, a csapatnak még szüksége lenne csatárra, mert Kabát Péter kivételével nem sok támadóként bevethető játékos van a keretben.

Vignjevics mesternek talán kevésbé lesz nehéz szezonja, mint tavaly

Tipp: A tavalyi, viszontagságokkal teli idény után ezúttal egy stabilabb szereplés néz ki a IV. kerületi csapatnak. Míg az előző szezon nagy részében Damoklész kardjaként rosszabbnál rosszabb forgatókönyvek fenyegették az újpestieket, addig úgy tűnik, most biztosítva van a helyzet a jobb szerepléshez. Vérmes reményeket nem kell fűzniük az idei szerepléshez sem a liláknak, de azért a mezőny közepére jók lesznek, ami sokkal jobbnak tűnik, mint a tavalyi 13. hely. Idén a 8. pozícióra ér oda az Újpest a hatharom.com varázsgömbje szerint.

Az Újpest várható alapcsapata
Balajcza - Vadász, Heris, Litauszki, Rojo - Vasziljevics, Balogh - Simon, Nagy G., Suljic - Kabát

Budapest Honvéd

Ritka színes volt a 2013/14-es szezon tavasza Kispesten. Négy meccsen 10 pont kezdésnek, zsinórban nyolc vereség folytatásnak, majd pedig a bajnokavatón a Debrecen megfricskázása a Nagyerdei Stadionban. Hogy mi okozta ezt az óriási mértékű hullámvasutat, azt nehéz lenne megfejteni, mindenesetre Marco Rossi állásába került a vereségek sora. A szurkolók hiába szerették az olasz mestert, a Pécs elleni fiaskó után bejelentette, távozik a vörös-feketék padjáról. A két éve a csapatot bronzéremig vezető tar mestert honfitársa, Pietro Vierchowod váltotta. Az új mester a klub honlapján elmondta, örül, hogy ilyen közegbe került: "Természetesen egyszerűbb a honfitársaimmal kommunikálnom, de még ennél is sokkal fontosabb Fabio Cordella szerepe. Több éve már, hogy Magyarországon él és dolgozik a Honvédért, a klubról és magáról a bajnokságról is rengeteg hasznos információt adott már át nekem" - emelte ki Vierchowod a klubigazgató szerepét. Mozgalmas lesz egyébként az első "éles" hétvégéje az olasz mesternek és csapatának, szombaton ugyanis a Dunaújvárost, vasárnap pedig felkészülési mérkőzésen a világhírű török Galatasaray-t fogadják a Bozsik Stadionban.

A Budapest Honvéd nyári felkészülési mérkőzései
Budapest Honvéd - Mezőkövesd 1-2
Budapest Honvéd - Gyirmót 2-1
Budapest Honvéd - Paks 0-0
Budapest Honvéd - Rimaszombat 1-0

A nyári átigazolási szezonban távozott a csapattól az az Arturo Lupoli, akitől ugyan nagyon sokat vártak a XIX. kerületben, ám annál kevesebbet mutatott. A sokat megélt sztárcsatár, Emiliano Bonazzolinak sem vált be igazán az NB I miliője, csak gólpasszokkal tudta segíteni csapatát, góllal nem, ő is lépett. Talán náluk is érzékenyebb veszteség lehet Ivan Lovric, aki közel sem biztos, hogy nem lesz ismét a Honvéd játékosa, ugyanis nem sikerült megegyeznie az Omonia Nicosiával, jelenleg újra Kispesten edz. A nagy tizenegyesölő védő újraszerződtetése minden bizonnyal a Honvéd szurkolóinak szívét is nagy örömmel töltené el.

Sztárcsatár távozott, sztárcsatár érkezett. Bár Souleymane Youla neve talán kevésbé mond sokat az embereknek, mint Bonazzolié, de láthatjuk, ő is rutinos, számtalan nagycsapatot megjárt támadó. A guineai játékos szerepelt többek között az Anderlechtben, a Besiktasban és a Lille-ben is. Ha tippünk nem csal, ő bizony a kezdőcsapat állandó tagja lesz. Érdekesség még, hogy nemrég edzőmérkőzésen Vadócz Krisztián is pályára lépett a Honvédnál, az ő esetleges szerződtetése nagy fogás lehetne a kispestieknek.
 
Tipp: Az NB I egyik legjobb kapusa előtt egy összeszokott védelem, stabil középpálya és egy nagyon jó(?) csatár áll. Ez alapján akár előrébb is taksálhatnánk a Kispestet a 7. helynél, de a hatharom.com úgy véli, ennél maximum egy hellyel végezhetnek előrébb, mert az első öt csapat közé nemigen férhetnek be jelenleg.
Az Budapest Honvéd várható alapcsapata
Kemenes - Ikenne-King, Baráth, Ignjatovics, Alcibiade - Hidi, Nagy G., Vécsei, Holdender, Vernes - Youla

 

MTK

Ahhoz képest, hogy a 18. forduló után még kiesőhelyen állt az MTK, igen jó eredménnyel, a 8. helyen fejezték be a tavalyi bajnokságot. Hogy a feltámadás oka pontosan mi lehet, azt nehéz megfejteni, mindenesetre biztosan ösztönzőleg hatott, hogy 2013 végén a klub 125. születésnapján a kormány együttműködési megállapodást kötött az egyesülettel, aminek eredménye egy több mint ötmilliárd forintos állami támogatás, amit a sportlétesítmények fejlesztésre és a működési költségek finanszírozására fordíthatnak a kék-fehérek. Ezen felül ahogy mindegyik nagy fővárosi klub, úgy az MTK adósságát is átvállalta a kormány. Bizony, egy ilyen szülinapi ajándék mindenkire pozitívan hathat. Ezután parádés tavaszt rittyentve az MTK a felsőházban végzett, köszönhetően a tavasszal szerzett 26 pontnak, ami a második kör negyedik legjobb teljesítménye. Az új szezonban szerintünk sokkal stabilabb, kiegyensúlyozottabb idényük lesz, a kiesés szele pedig távolról sem érinti meg őket.

Az MTK nyári felkészülési mérkőzései
MTK - Balmazújváros 2-0
Gyirmót - MTK 2-0
MTK - Vasas 5-2
MTK - Tatabánya 1-0
MTK - Szolnok 1-0
MTK - FK Pohronie (szlovák II.) 4-1

Csendes átigazolási szezonon vannak túl a csapatnál. Sem olyan játékos nem érkezett, aki a kezdőcsapat tagja lehetne, sem meghatározó, fájó veszteség nem érte őket. Hrepka Ádám nevét érdemes talán megemlíteni, aki visszatérő vendég a Hidegkuti Stadionban. Illetve ha nem is játékos posztra, de scouting managernek fontos név érkezett. A hazatérő László Csaba felel majd a játékosmegfigyelő rendszerért, amely egy olyan csapatnál, mint az MTK, talán a legfontosabb poszt.

A "Nemzet Sanyija" garancia a sikerekre

Tipp: Az MTK-nak nem jelent majd különösebb problémát a Bozsik Stadionba való költözés, ugyanis attól eddig sem kellett tartaniuk, hogy kifogy a klub nyomtatóiból a patron a jegyek nyomtatása közben. Erős, masszív csapata van Garami Józsefnek, a Vukmir-Kanta-Torghelle trió biztosítja számukra a sikereket. Ha a 2008-as bajnokcsapathoz hasonló sikert nem is várunk az MTK-tól, azért a hatharom.com úgy gondolja, nagyon szép és tisztességes 6. hely vár a kékekre, amivel a középmezőny győztesévé választjuk őket. A mi elvárásainknak megfelelően gondolta Domonyai László klubigazgató is, aki a csütörtöki szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta, sokkal nagyobb elvárásaik vannak idén, mint a biztos bennmaradás kiharcolása.

Az MTK várható alapcsapata
Hegedűs - Nagy T., Kálnoki-Kis, Vukmir, Poór - Vass, Pölöskei - Horváth Zs., Kanta, Csiki - Torghelle

A kiesőjelöltek névsorát korábbi cikkünkből már megtudhattátok, míg a bajnokaspiráns csapatok sorrendjét hamarosan olvashatjátok a hatharom.com-on.

Első forduló párosításai
2014-07-25;212
2014-07-26;212
2014-07-27;212