Magyar foci

Uruguayi védőt igazolt az Újpest

Uruguayi balhátvédet igazolt az Újpest együttese, amely ötéves szerződést kötött Rodrido Rojóval.

Rodrigo Rojo az uruguayi élvonal egyik sztárja volt / tenfield.com.uy

Ötéves megállapodást kötött az Újpest csapatával Rodrigo Rojo, az uruguayi balhátvéd a CA Fénix együttesétől érkezik a Megyeri útra.

Rodrigo Rojo 1989. július 21-én született Uruguay fővárosában, Montevideóban. Utánpótlás-játékosként az uruguayi River Plate-ben szerepelt, profi karrierjét pedig a Rampala Juniorsban kezdte 2009-ben, onnan került 2012-ben a CA Fénix-hez.

A 173 centiméter magas balhátvéd mindkét profi csapatának meghatározó tagja volt, az elmúlt öt szezonban 100 uruguayi élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, ezeken két alkalommal volt eredményes. A 25. születésnapját éppen hétfőn ünneplő játékos adott esetben a középpálya bal oldalán is képes jó teljesítményt nyújtani. Rodrigo Rojo az uruguayi Primera Division egyik közönség kedvenceként döntött úgy, hogy Európában kívánja folytatni pályafutását - írja az ujpestfc.hu.

Tekintettel arra, hogy a felkészülési időszaknak Magyarországon már vége, az uruguayi labdarúgó jelenleg a Standard de Liége csapatánál edz, és vesz részt felméréseken, hogy pontosan mikor csatlakozhat Nebojsza Vignajevics legénységéhez, arról nem szólnak a hírek.

A friss Szuperkupa-győztes Újpest együttese a hétvégén Szombathelyen kezdi meg az OTP Bank Liga 2014/2015-ös szezonját. A Haladás ellen kőkemény összecsapásra számíthatnak a fővárosiak, még úgyis, hogy Artner Tamás alakulata a nyári szünetben valamelyest meggyengült. Az elmúlt két idényben az Újpest nem tudta legyőzni a Haladás csapatát, így Kabát Péterék közel hároméves nyeretlenségi sorozatot szakítanának meg.

[1732192] 2014-07-26 20:30:00 Haladás - Újpestx;