Átigazolás

Francia válogatott csatárral pótolná Suárezt a Liverpool

  • PKJ

Sőt, Brendan Rodgers középhátvédet is venne az uruguayi csatárért befolyó 75 millió fontból. A kiszemeltek megvannak, napok kérdése az aláírás.

A Liverpool már azt megelőzően is nagyon aktív volt a transzferpiacon, hogy eladta volna legjobbját, de mióta Luis Suárezt megvette a Barcelona, főleg pörögnek az események Liverpool vörösebbik felén. A keret egyébként is erősítésre szorul, mert sem mennyiségben, sem minőségben nem elég a kétfrontos terhelésre, ám most, hogy pénz is állt a házhoz (Suárez játékjogáért cserébe 75 millió fontot szurkolt le a Barca), a klub könyékig turkálhat az elérhető célpontok között.

A legfrissebb kiszemelt az állítólag Arséne Wenger által is üldözött Loic Rémy, aki jelenleg a QPR játékosa, de a tavalyi évet kölcsönben a Newcastle-nél töltötte. Nem is ment neki rosszul a foci, 26 Premier League-meccsen 14 gólt sikerült szereznie, és még a vb-n is ott lehetett a francia válogatott cserecsatáraként. Sok szerep nem jutott neki, Németország ellen beküldték eloltani az égő házat, de végül neki és csapatának is a negyeddöntő jelentette a végállomást.

A Liverpool a SkySports értesülései szerint 8,5 millió fontot fizet érte az első osztályba egy évnyi száműzetés után visszatérő londoni csapatnak, de az összeg Rémy és a csapat későbbi szereplésétől függően tovább emelkedhet, egészen 11 millióig. A csatár sajtóértesülések szerint már Bostonban van, ahol előbb orvosi vizsgálat vár rá, majd alákanyaríthatja a nevét új szerződésére.

A Liverpool felkészülési tornára érkezett az Egyesült Államokba, a Guiness Kupán a Romával játssza első meccsét a csapat. Rémy akár már ezen a tornán bevethető lehet, ha sikerül időben nyélbe ütni az egyezséget a feleknek. A klubok alkudozását megkönnyíti, hogy Rémy szerződésében van egy záradék, amely szerint a QPR egy meghatározott összeg kifizetése ellenében kénytelen őt elengedni, ha a csatárt BL-szereplő csapat akarja leigazolni. A londoni klub tulajdonosa, Tony Fernandes tehát hiába adná el inkább külföldre csapata legjobbját, ha a 'Pool leteszi a kvázi kivásárlási árat a támadóért, nem állhat az üzlet útjába.

Brendan Rodgers Rémy mellett egy középső védőt is szívesen igazolna, főleg, mert a klub dán bekkjének, Daniel Aggernek a rúdja egyre inkább kifelé áll a csapatból. Az első számú kiszemelt a Southampton horvát védője, Dejan Lovren, akit viszont nem szívesen engedne el a csapata, főleg nem a Liverpoolhoz, ahová korábban két kulcsemberük, Adam Lallana és Rickie Lambert is lelépett. Ronald Koeman, a Soton új menedzsere szerint ráadásul egy érdeklődő jellegű megkeresés óta hivatalos úton semmilyen ajánlatot nem kaptak a Liverpooltól. A védő távozni szeretne, ezt már be is jelentette a klubjának, és természetesen legszívesebben Liverpool felé venné az irányt.

Liverpool FC
átigazolási körkép, 2014/15
Játékos Kor Nemzetiség Honnan? Mennyiért?
Adam Lallana 26 angol Southampton 27,28 millió
Lazar Markovics 20 szerb Benfica 22,00 millió
Emre Can 20 török Leverkusen 10,56 millió
Rickie Lambert 32 angol Southampton 4,84 millió
Kevin Stewart 20 angol Tottenham ingyen
Lawrence Vigoroux 20 chilei-angol Tottenham ingyen
Suso 20 spanyol UD Almeria kölcsönből vissza
Pepe Reina 31 spanyol SSC Napoli kölcsönből vissza
Adorján Krisztián 21 magyar Groningen kölcsönből vissza
Tiago Ilori 21 portugál Granada kölcsönből vissza
Sebastian Coátes 23 uruguay-i Nacional kölcsönből vissza