Brazil foci

Dungát nevezték ki a selecao élére - hivatalos

A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Dunga lesz a válogatott következő szövetségi kapitánya.

Dunga visszatér a kispadra - Fotó: AFP

Dunga kinevezése várható volt, ő volt az első számú jelölt a nemzeti csapat kispadára. Az 50 éves szakembert másodszor nevezték ki a selecao élére. 2006 és 2010 között már volt kapitány, 2007-ben Copa Américát, 2009-ben Konföderációs Kupát nyert a nemzeti csapattal. A 2010-es vb után menesztették, miután a válogatott a negyeddöntőben búcsúzott Dél-Afrikában. 60 mérkőzésen 42 győzelem, 12 döntetlen és hat vereség volt a mérlege szövetségi kapitányként. Játékosként 1994-ben világbajnoki címet nyert Brazíliával.

Dunga elődje, Luiz Felipe Scolari egy hete mondott le, a csalódást keltő eredménnyel zárult hazai rendezésű világbajnokság után. A selecao a negyedik helyen végzett, két vereséggel fejezte be a tornát. Különösen az előbbi volt fájó, hiszen a későbbi győztes Németország 7-1-re kiütötte Oscarékat, aztán a bronzmeccset Hollandia nyerte meg 3-0-ra.

Brazília szeptember 5-án Kolumbiával, három nappal később Ecuadorral csap össze az Egyesült Államokban, a Gillette Brasil Global Tour nevű felkészülési tornán. Dunga várhatóan augusztus végén hirdeti ki első keretét.

A brazil válogatott a jövő évi Copa Américán javíthat renoméján. A chilei tornán jelenleg a vb-ezüstérmes Argentína számít favoritnak.

A 2015-ös Copa América győztese a  szerint:
Argentína 3.25
Brazília 4
Chile 4.5
Kolumbia 7.5