Bajnokok Ligája

Küzdelmes mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Debrecen

Az első mérkőzés csalódást keltő eredménye után a Debrecen otthon dominánsabban lépett fel északír ellenfelével szemben a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján. Az erőszakos játék végül meghozta jutalmát és ha nem is könnyen, de továbbjutott a magyar bajnok.

Meglepetéssel a kezdőcsapatban kezdte a találkozót a Loki. A Belfastban számtalan helyzetet elpuskázó Seydi és az észrevétlen Tisza is csak a padon kezdett, míg a szlovén Dalibor Volas - a szurkolók legnagyobb örömére - a pályán kezdhette meg a bizonyítást Kondás mesternek. Szakály Péter is visszatérhetett a tizenegybe, így tulajdonképpen a sérült Selim Bouadla és Kulcsár Tamás kivételével minden játékosa rendelkezésre állt Kondásnak.

Hamar gólt kell rúgnunk - hangozhatott a Loki-szurkolók óhaja a meccs előtt, és ennek a szellemében is lépett pályára a bajnokcsapat. Már a mérkőzés legelején egyértelműsíteni akarta a Loki, hogy ki az úr a Nagyerdei Stadionban. Az első három percben legalább három gólt szerezhetett volna a Loki, de hol a kapufa, hol pedig a szerencse megmentette az északíreket. Az első félidő további részében már nem tudott ennyire veszélyes lenni a DVSC, igaz, a Cliftonville-nek sem voltak nagy lehetőségei. Sokszor járatták a fehér mezben játszó hazaiak a labdát Devlin kapujától 30-35 méterre, de úgy tűnt, nincs meg az ellenszerük a stabilan védekező vendégek ellen. A 30. percben azonban a szerb Glodjovics játékvezető is kiszúrt a Debrecennel, Korhut buktatásáért ugyanis járt volna a tizenegyes.

Varga itt ugyan a földön, de végül a Debrecen örülhetett - fotó: mti.hu

A második játékrészt hasonlóan intenzív támadójátékkal kezdte a a Loki, de megint nem tudtak túljárni Devlin eszén. Az 54. percben azonban megtört a kihagyott helyzetek rossz szériája. A középen kitörő Dalibor Volast rántotta le Jamie McGovern, a szerb sípmester, Glodjovics pedig szerencsére ezúttal megtalálta munkaeszközét és kiállította a védőt. A szabadrúgást mesterien csavarta René Mihelic a kapuba (1-0). Bár a játékban ezután sem volt benne igazán a Cliftonville egyenlítése, a szurkolók és a játékosok is nagyon akarták a mindent eldöntő találatot. Ami végül a 79. percben érkezett meg. A végig agilisan játszó, beadásaival folyton veszélyeztető Korhut Mihály beadását Ibrahima Sidibe juttatta a hálóba (2-0), ezzel pedig felkiáltójel került a kérdőjel helyére. Továbbjutott a Debrecen!

Sidibe becsúszása után hálóban a labda, örülhetett a Loki-tábor - fotó: mti

A mérkőzés utáni nyilatkozatában Kondás Elemér megemlítette, hogy félidőben kérte a széleken való játék erőltetését, ugyanis itt megfoghatónak érezte az északíreket. A szakvezető úgy látta, nem volt helyzete gyakorlatilag az ellenfélnek, amit alátámaszt a 9-0-s kaput eltaláló lövési statisztika. A gárda visszatérő csapatkapitánya, Szakály Péter pedig örült, hogy újra játékra jelentkezhetett és jó, színvonalas párharcot vár a BATE Boriszov ellen, amelynek szeretnének visszavágni a két évvel ezelőtti kiesésért.

A Debrecen így jövő héten a Skenderbeu otthonában 1-1-et játszó, ezzel idegenben lőtt góllal továbbjutó fehérorosz sztárcsapat ellen játszhat.

[1730862] 2014-07-22 20:30:00 Debrecen - Cliftonvillex;
Percről percre: 2014-07-22 Debrecen-Cliftonville Bajnokok Ligájax