Manchester United

Van Persie lenyomhatja Rooneyt

A Manchester United történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő csapatkapitánya, Bryan Robson Robin van Persie-nek adná a kapitányi tisztséget.

Van Persie vagy Rooney lesz a cséká? - Fotó: AFP

A Vörös Ördögök eddigi vezére, Nemanja Vidics elköszönt a klubtól, szerződése lejártával az Interhez igazolt. Wayne Rooneyt vélte mindenki az utódnak, a csapatot tíz éve erősítő csatár februárban gigaszerződést kötött a klubbal. Ám az újabb menedzserváltás átírta az erőviszonyokat: David Moyes nem tudott megbirkózni Sir Alex Ferguson örökségével, a United az utóbbi két évtized talán legpocsékabb szezonján van túl. Moyest áprilisban menesztették, Louis Van Gaalnak kell újból felvirágoztatnia az angol rekordbajnokot, a holland szakember pedig kiváló kapcsolatot ápol honfitársával, Robin van Persie-vel, szövetségi kapitányként az Oranjében is neki adta a kapitányi karszalagot.

Az új menedzser bemutatkozásakor azt mondta, időre van szüksége, hogy eldöntse, ki érdemli meg a tisztet. Az MU-t játékosként 13 évig szolgáló Bryan Robson szerint Van Persie az első számú jelölt.

"Robin a holland válogatott csapatkapitánya, egyértelmű a helyzet. Nagyon meglepődnék, ha nem Robinnak adnák a karszalagot" - mondta a United nagyköveteként dolgozó Robson a Press Association Sportnak.

Robson arról is beszélt, jó választásnak tartja Van Gaalt a Vörös Ördögök élére. "Győztes típusú edző, mindig is az volt, remélhetőleg visszajuttatja a klubot a csúcsra. A világbajnokságon fantasztikusan vezette Hollandiát. Taktikailag zseniális húzásai voltak, szerintem a végén szerencsétlenül jött ki nekik a lépés, jobbnak láttam őket Argentínánál."

"A vezetők és a szurkolók csalódottak voltak az előző szezonban, de a játékosoknál senki sem szenvedett többet. Ismerem őket, címeket nyertek, Bajnokok Ligáját, közülük sokakat megviselt az, amit történt. A srácok készek újra az élre segíteni a csapatot, bizonyítani akarnak, hogy ők a legjobbak, és képesek trófeákat nyerni" - fűzte hozzá az egykori csapatkapitány.


A gyárvárosiak keretében nagy változások várhatóak, az angol média megszellőztette, hogy az új menedzser akár több mint tíz játékostól is megválhat. A klub eddig két futballistával erősített: a középpályás Ander Herrera az Athletic Bilbaótól, míg a balbekk Luke Shaw a Southamptontól érkezett, és mások is várhatók még.

A United pénteken észak-amerikai túrára utazott, ahol öt mérkőzés vár rá. A Vörös Ördögök hosszú évek után nem kvalifikálták magukat európai kupasorozatba, kizárólag a hazai porondra kell koncentrálniuk.

A Premier League bajnoka a 2014-2015-ös szezonban a   oddsai szerint:
Chelsea 2.75
Man. City 3.00
Man. United 6.50
Arsenal 7.50
Liverpool 11.00