Vízilabda Eb

Kiütéses győzelemmel elődöntős a Benedek-csapat!

Magyarország 16-8-ra legyőzte Németországot a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjának negyedik fordulójában és csoportelsőként egyenes ágon az elődöntőbe jutott.

Szivós Mártonék magabiztos győzelemmel jutottak az elődöntőbe. - Fotó: MTI

Nem kezdte jól a mérkőzést válogatottunk, a németek gyorsan kétgólos előnyre tettek szert (2-0). Az első magyar találatra négy percet kellett várni, Hosnyánszky Norbert talált be emberelőnyből (2-1). A következő percekben felváltva láthatták gólokat a Margitszigetre kilátogató nézők, amiből a Benedek-csapat jött ki jobban, s egygólos előnnyel fordulhatott a következő negyedre (3-4).

A második nyolc perc úgy kezdődött, ahogy az első, a németek gyorsan lőttek két gólt, s megfordították az eredményt (5-4). Ezután gyors gólváltások jellemezték ezt a játékrészt is, Varga Dániel, Andreas Schlotterbeck, Varga Dénes, Julian Real, majd Erdélyi Balázs talált be bő három perc leforgása alatt (7-7). A negyed vége viszont a Benedek-csapatnak sikerült jobban, összeállt a védekezésünk, míg támadásban képtelenek voltunk hibázni, előbb Varga Dániel, majd Szivós Márton talált be, így kétgólos előnnyel fordultunk a második félidőre (7-9).

A harmadik negyedre a németek elkészültek erejükkel, védekezésünk topon volt, Nagy Viktor remekelt a kapuban. A vendégcsapat gólt sem tudott szerezni ebben a nyolc percben, míg hazánk fiai háromszor is betaláltak, amivel eldöntötték a találkozót (7-12).

A záró játékrész csak formalitás volt, azonban a Benedek-csapat figyelme továbbra sem lankadt, mind védekezésben, mind támadásban remekeltek a fiúk. A kapuban Nagy Viktor eksztázisban védett, míg elöl Hárai Balázs csavargóljai mentek élményszámba. A vége kiütés lett, nyolc góllal, 16-8-ra múltuk felül a németeket. Érdemes megjegyezni, hogy a második félidőt 8-1-re nyerte a Benedek-csapat, ami hűen tükrözi, hogy melyik csapatnak milyen a fizikai állóképessége.

Győzelmével a magyar válogatott megnyerte csoportját, így a kiírás értelmében automatikus résztvevője az elődöntőknek. Pólósaink legközelebb hétfő este szállnak vízbe, amikor is az olimpiai bajnok Horvátország lesz az ellenfél.

Eredmény, férfiak, 4. forduló
B csoport
Németország-Magyarország 8-16 (3-4, 4-5, 0-3, 1-4)
Gólszerzők: Varga Dénes 5, Hárai Balázs 2, Hosnyánszky Norbert 2, Vámos Márton 2, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, illetve Heiko Nossek 2, Julian Real 2, Marko Stamm 2, Andreas Schlotterbeck, Moritz Oeler.
Korábbi szombati eredmények:
A csoport
Grúzia-Oroszország 12-16 (3-3, 1-4, 7-4, 1-5)
Románia-Görögország 9-10 (3-2, 2-3, 2-2, 2-3)
Olaszország-Montenegró 6-6 (2-0, 0-1, 2-3, 2-2)
B csoport
Spanyolország-Franciaország 13-5 (2-0, 3-3, 4-2, 4-0)
Horvátország-Szerbia 8-8 (2-3, 3-2, 1-2, 2-1)
Percről percre: Magyarország-Németország_ÉLŐ_vízilabda_Ebx