Magyar foci

Sikerült megállapodni a Fradinak a Werderrel

A következő szezonban is a Ferencváros csapatában játszhat Mateo Pavlovic, a horvát utánpótlás-válogatott védő továbbra is kölcsönben szerepel majd az Üllői úton.

Pavlovic sorsa immáron eldőlt, még egy évet lehúz a Fradiban / werder.de

Pont került a 24 éves horvát játékos ügyének végére és immáron eldőlt, hogy a következő szezonban is a Ferencváros csapatát erősíti. Pavlovic a télen, Thomas Doll kinevezését követően került kölcsönben az Üllői útra, ám az idény végével a Werder Bremen visszahívta a játékost. A német klub szerette volna értékesíteni a horvát védőt, akinek 2016 nyaráig szóló szerződése van a klubbal. A brémaiak első körben el akarták adni a Fradinak Pavlovicot, de miután a zöld-fehérek közölték, hogy nincs pénzük végleg megvásárolni, más megoldás után néztek.

A Werder Bremen hivatalos honlapjának szerdai közlése szerint sikerült megállapodni a feleknek, így Mateo Pavlovic a következő idényben a Ferencváros mezét viseli majd. 

Pavlovicra nagy szüksége van a Fradinak, hiszen a tavaszi szezonban David Mateosszal kiváló belső védő párost alkotott, kiválásával viszont a hátsó alakzat jóval sebezhetőbb lett, Thomas Doll együttese a máltai Sliema Wanderers elleni EL-selejtezős párharc mindkét találkozóján kapott egy-egy gólt.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen egy évig újra a Ferencvárost erősíthetem - mondta az aláírást követően a fradi.hu-nak Pavlovic "Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klubban, aki segítette, hogy továbbra is itt játszhassak. Megszerettem a csapatot, a klubot, a szurkolókat, mindenképpen maradni akartam. Az a célom, hogy minél jobb eredményhez segítsem hozzá a Fradit az Európa Ligában, és a bajnokságban is. Ami a Rijekát illeti, természetesen ismerem honfitársaimat, azt gondolom, hogy egy nagyon erős, egységes csapatot alkotnak. Vannak kiváló labdarúgóik, de a legfőbb erejük az, hogy csapatként tudnak együtt működni. Ha mi is egységesek leszünk, akkor lesz esélyünk a továbbjutásra."

Noha Pavlovic ügye immáron hivatalos, a Ferencvárosnak a védő nélkül kell helytállni csütörtökön a Rijeka otthonában. A horvát sztárcsapat tavaly bejutott a sorozat főtáblájára, ahol összesen négy pontot szerzett, így egyértelműen esélyese a magyar csapat elleni párharcnak. A fővárosiak szerdán utaztak el Fiumébe, ahol este a mérkőzés időpontjában Thomas Doll már edzést is vezényel a játékosoknak.

[1731273] 2014-07-17 20:30:00 Rijeka - Ferencvárosx;