Átigazolás

Huszti Szabolcs Kínába igazolt

A Bundesligában szereplő Hannover együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy Huszti Szabolcs a következő szezont már Kínában kezdi meg.

Jó lesz ez így Husztinak?

Ahogy azt már korábban sejteni lehetett, elváltak egymástól a Hannover és Huszti Szabolcs útjai. A magyar középpályás a német klub hivatalos közleménye szerint a kínai Csangcsun Jataj csapatában folytatja pályafutását. Husztinak még át kell esni az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, ezt követően történhet meg a hivatalos bemutató.

"Huszti Szabolcs határozott szándéka volt, hogy távozzon a klubtól, mi pedig tiszteljük a kérését. Köszönjük neki a hannoveri teljesítményét" - mondta a klub honlapjának Martin Kind, a Hannover elnöke.

A 31 éves Husztinak 2015 nyaráig szóló szerződése volt a Hannoverrel, de már sejthető volt, hogy nem tölti ki a megállapodásban foglaltakat. Huszti a szezon végén fegyelmi vétséget követett el, amikor önkéntesen bojkottálta a csapat edzését, ami miatt meg is romlott a viszonya az elöljárókkal és a klub pénzbüntetéssel sújtotta a játékost.

A szurkolói fórumokon Huszti mentális problémáiról és kiégéséről csevegnek a drukkerek, akik sajnálják a középpályás távozását. A transfermarkt.de jelenleg 3 millió euróra becsüli Huszti értékét, a most véget ért idényben 30 bajnokin lépett pályára, minden alkalommal kezdőként, és 10 gólt szerzett.

Huszti új klubja, a Changchun Yatai a kínai Super League-ben szerepel, a 16 csapatos bajnokság 14 fordulóját követően a 11. helyen tanyázik, a csapat vezetőedzője pedig Dragan Okuka, a Diósgyőrben futballozó Drazsen Okuka édesapja.

[1671259] 2014-07-20 13:30:00 Changchun Yatai - Hangzhou Greentownx;