VB 2014

Ti előre megmondtátok - Németország tényleg világbajnok lett

Komoly szakértelemről tett tanúbizonyságot a hatharom.com olvasóközönsége, hiszen a világbajnokság végső győztesére vonatkozó szavazásunkon Németország toronymagasan végzett az élen!

Lahm és Müller megtudta, hogy a hatharom.com olvasói rájuk tippeltek / AFP

Ellentétben a hatharom.com szerkesztőinek várakozásaival, olvasóink ráéreztek a németek tarolására, vagyis önkritikusan úgy is fogalmazhatnánk, hogy van, aki ért hozzá és van, aki ír róla..

A világbajnokság előtt az újságíró kollégák többsége a házigazda Brazília és a nagy rivális Argentína győzelmét vélte a legvalószínűbbnek, ám ezzel ellentétben olvasóink a torna elejétől kezdve Németországot favorizálták. Aki a vb előtt meg is fogadta Thomas Müllerék győzelmét, az szép kis nyári sörpénzt vághatott zsebre, hiszen az online fogadóirodáknál több, mint hétszeres pénzt ért a Nationalelf sikere.

A vb győztesét firtató szavazásunkat június 12-én délután nyitottuk meg, és döntő kezdőrúgása előtt, vasárnap este 21 órakor zártuk le, tehát a torna ideje alatt is folyamatosan lehetett tippelni. Ennek köszönhetően - ahogy haladtunk előre a versenyben -  a tippek egyre kevesebb csapatra érkeztek be, de nagyon fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az arányok nem változtak jelentősen, hiszen Joachim Löw együttese folyamatosan az első helyen tanyázott.

Ez alatt az egy hónap alatt összesen 3194 voks érkezett a világbajnokra, végül a szavazatok 42 százalékával Németország lett a befutó. A második helyen Argentína (16%) végzett, majd Brazília (14%), Hollandia (10%) és Spanyolország lett a sorrend (6%).

A hatharom.com egyik legfőbb küldetésének tartja, hogy a sportot és a sportfogadást egymástól elválaszthatatlan egységbe forrva közvetítse azt a nagyközönség számára, ezért külön öröm számunkra, hogy első közös világbajnokságunkon olvasótáborunk ilyen magas fokú hozzáértésről tett tanúbizonyságot. Ezúton is szeretnénk gratulálni minden helyesen tippelőknek, és reméljük, jól éreztétek magatokat honlapunkon a világbajnokság ideje alatt.

Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;