Átigazolás

Kapaszkodjon meg mindenki, a Stoke-hoz tart a Barca csodagyereke

  • PKJ

Korábban Ronaldinho- és Messi szintű tehetségnek tartották, de eddig minden állomáshelyén megbukott. Felkészül: Stoke.

Hiába tartották korábban hosszú ideig Ronaldinho- és Messi-szintű tehetségnek, Bojan Krkic végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Évekig nevelkedett a La Masián, 17 évesen pedig bekerült a nagycsapat keretébe is, sőt összesen három spanyol bajnoki címet szerzett a Guardiola irányításával szárnyaló Barcával, de alapember egy rövidke időszak kivételével sosem lett a csapatban. 2011 nyarán vette meg a Roma, de az elvárásoknak Olaszországban sem tudott megfelelni, így postafordultával a Milanhoz került, kölcsönbe. Egy szezon eltelte után azonban ott sem kértek belőle többet, sőt, a Roma is élt szerződésben rögzített jogával, hogy visszapasszolhatja a játékost a Barcának.

A tavalyi évet papíron megint a katalánok játékosaként kezdte, de Gerardo Martino sem számolt vele, így kölcsönadták az Ajaxnak. A holland liga elvileg feküdt a stílusának, de különösebben kiemelkedni így sem tudott, 24 meccsen mindössze 4 gólt szerzett Frank de Boer csapatában, így végül nem kapott állandó szerződést. Most megint Barcelonában vár a sorsára, de hiába az újabb edző Luis Enrique személyében, vélhetően így sem lesz maradása a katalán fővárosban.

A Barca viszont szeretne tőle végre végleg megszabadulni, így elképesztően jutányos összegért árulja. Bár Krkic a Transfermarkt becslései szerint 7 millió eurót ér, a sajtóhírek 3-4-5 milliós irányárról szólnak, igaz, a kérők így sem állnak sorban a játékosért.

Kivéve egyet. A Stoke City-t.

A váltásra az ESPN szerint Krkic is hajlik, mert szeretné magát kipróbálni a Premier League-ben - és hát tényleg, hol máshol lenne a legjobb helye egy pehelysúlyú, alacsony, de pengés spanyol szélsőnek, mint Angliában. Stoke ráadásul még a betonkemény PL-ben is kiemelkedően durva helynek számít, korábban Tony Pulis irányítása alatt évekig a favágó iskola éltanulójának számított a csapat, de Mark Hughses alatt sem sokkal biztatóbb a helyzet.

Peter Coates, a Stoke City elnöke szerint közel a megegyezés, a Barca pedig cirka 4,5 millió eurónak megfelelő font sterlinget kap majd a játékosért. Szerinte a váltással mindkét fél jól jár, Krkic megint rendszeresen játszhat, Hughes kerete pedig egy sokoldalú, tehetséges támadóval lesz gazdagabb.

Ha valakit érdekelnek a Stoke játékának főbb stíluselemei, akkor ezt a videót érdemes megtekintenie:

És akkor most tessék elképzelni, ahogy Bojan Krkic két ember között felugrik fejelni, és abból bármi kisül. Mármint az eladott labdán kívül.