Magyar Szuperkupa

Újpestre kerül a szezon első trófeája

A Magyar Kupa-győztes Újpest 0-0-ás rendes játékidőt követően büntetőkkel győzött a bajnok DVSC-Teva ellen, így elhódította a Szuperkupát.

Fotó: MTI

Kezdetét vette a magyar futballszezon, a bajnok Debrecen és a kupagyőztes Újpest csatájára azonban meglehetősen kevesen voltak kíváncsiak a Puskás Ferenc Stadionban. Az első félidőben a lila-fehérek voltak aktívabbak, többször is eljutottak a hajdúságiak kapujának közelébe, de a lövőhelyzetekből nem tudtak gólt szerezni. A piros-fehéreknél az ex-újpesti Tisza Tibor volt vállalkozókedvű, de ő sem járt sikerrel a zuhogó esőben rendezett meccsen.

A térfélcsere után némileg változott a játék képe, a DVSC vette át az irányítást, Balajcza Szabolcsnak pedig olykor bravúrra is szüksége volt ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. Összességében viszont egy kevés komoly helyzetet hozó, tipikusan idény eleji mérkőzést játszottak a felek, amely a 0-0-ra végződő rendes játékidő után büntetőpárbajban dőlt el.

Míg a lila-fehéreknél csak Balogh Balázs, addig a debrecenieknél Bódi Ádám és Máté Péter is hibázott, így a szezon első trófeája Újpestre kerül. A IV. kerületiek harmadszor hódították el a Szuperkupát.

[1732180] 2014-07-11 20:30:00 Debrecen - Újpestx;