VB 2014

Scolarinak mennie kell - Zico

A brazilok korábbi legendája szerint a vb után új emberekkel kell elkezdeni a válogatott újjáépítését.

Scolari aligha marad szövetségi kapitány / AFP

A Flamengo egykori ikonja szerint a németektől elszenvedett történelmi pofon után törvényszerű, hogy új arcokra van szükség a nemzeti csapat élén, ezért úgy gondolja, hogy a torna után Luiz Felipe Scolarinak szednie kell a sátorfáját. Zicónak már jelöltje is lenne az utódra, mégpedig a Sao Paulót irányító Muricy Ramalho személyében.

"Köszönetet kell mondanunk Scolarinak és Carlos Alberto Parreirának is, de Brazília játékával kapcsolatban új ötletekre, ehhez pedig új emberekre van szükség" - mondta Zico az EFE hírügynökségnek. "Ramalho az egyik legnagyobb bajnoka a brazil bajnokságnak, ahol nyerni a világon az egyik legnehezebb dolog" - érvelt az 58 éves szakember mellett az egykori kiváló irányító.

Sok helyen sokan elmondták, hogy a vb-kudarc nem csak a szakmai munka miatt következett be, hanem a brazil válogatott játékosállományának gyengesége miatt is. Ezt a véleményt osztja Zico is, aki szerint a betliző játékosok teljesítményére is megvan a magyarázat. "Ha megnézzük az elmúlt egy év kezdőcsapatait, csupa olyan játékost találunk, akik nem voltak kulcsemberek a klubjaikban. Ott van Neymar, aki a legjobb brazil játékos, és mégis hányszor koptatta a kispadot a Barcelonában...Fred, Marcelo, Hulk mind rapszodikusan játszott, még David Luiz és Oscar is, az ő esetükben sem tudod azt mondani, hogy a Chelsea-nél bérelt helyük lett volna."

Zico szavaiban sok igazság van, kérdés, hogy a molekuláira eső selecao képes lesz-e felállni a padlóról a hollandok elleni bronzmeccsen. A két csalódott válogatott csatáján nehéz lesz motiválni a játékosokat, Louis van Gaal például nem is játszaná le a találkozót, ettől persze még a közönség elvárja a felektől a becsületes küzdelmet.

A bukmékereknél a házigazda brazilok számítanak az esélyesebbnek, hiszen a fogadóirodák átlagosan 2-2.20 körüli szorzókkal kínálják Scolariék sikerét, míg a narancsmezesek győzelme bőven hármas odds felett mozog.

Hogy mire megy egymással a brazil és a holland alakulat, arról szombaton 22 órától a hatharom.com élő szöveges tudósítás formájában is beszámol!

[1444468] 2014-07-12 22:00:00 Brazília - Hollandiax;
vb-2014