VB 20154

Neymar ügynöke nekiment Scolarinak

Arrogáns, visszataszító és öntelt - ezekkel tulajdonságokkal illette a brazilok szövetségi kapitányát Neymar menedzsere a németektől elszenvedett történelmi vereség után.

Scolari a kritikák kereszttüzében / AFP

Brazília romokban hever, a Németország elleni elszenvedett 7-1-es vereség után forrnak az indulatok, a lefújást követően az ország több pontján zavargások voltak, a drukkerek egy része elfordult a csapattól, de mindez figyelembe véve, hogy a világ legsikeresebb futballnemzete történetének legsúlyosabb pofonját nyelte be, nem igazán meglepő.

Az 1-7 után a brazilok szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari önkritikusan nyilatkozott, egyszemélyben elvitte a balhét, a rossz taktikát és a gyenge keretet is a saját számlájára írta. Hogy mi lesz a 2002-ben világbajnoki címet szerző szakember sorsa, az egyelőre még nem tisztázott, mindenesetre az biztos, hogy 'Felipao' népszerűsége erősen megfogyatkozott.

A nemzetközi és a brazil sajtó is kritizálta Scolarit - a hatharom.com Taktikai Zónája is felrótt neki néhány hibás döntést - de a szurkolók is megtalálták a bajszos trénert, sőt, a németek elleni meccset csigolyatörés miatt kihagyó Neymar ügynöke is nekiment a kapitánynak. Wagner Ribeiro igen éles hangnemet ütött meg közösségi oldalán, ahol többek között arrogánsnak és önteltnek nevezte a 65 éves szakembert. Neymar ügynöke egy ironikus listát is összeállított Scolariról, amit meg is osztott Twitter-falán:

  1. "Portugália edzőjeként nem nyert semmit
  2. Elment a Chelsea-hez és pár nap után kirúgták
  3. Edzősködött Üzbegisztánban
  4. Visszatért Brazíliába, egy nagy csapat élére (Palmeiras), majd kiejtette a másodosztályba
  5. 56 nappal a szezon vége előtt felállt a kispadról, hogy elkerülje a kiesés okozta szégyent 
  6. Egy vén bolond, arrogáns, visszataszító, öntelt és nevetséges"

Hogy az efféle sárdobálás előnyére válik-e a brazil futballnak ebben a rendkívül kínos és nehéz helyzetben, az kétséges, mindenesetre egy ilyen vereség után Scolarinak fel kell készülnie az ehhez hasonló kritikákra is.

A brazil bánat képekben - kattints a képre a galériához!