Edzőkérdés

Prandelli a Galatasaray új vezetőedzője - hivatalos

A Galatasaray bejelentette, hogy az olasz Cesare Prandelli veszi át a csapat irányítását.

Prandelli Törökországba költözik - Fotó: AFP

A Galatasaray egy hónapja közös megegyezéssel felbontotta Roberto Mancini szerződését. Az olasz edző tavaly szeptember végén vette át az Oroszlánok irányítását, elődjét, Fatih Terimet a gyengébb eredmények miatt menesztették. Mancini átlagos szintet hozott, ezüstérmes lett a Fenerbahce mögött a hazai bajnokságban, a Török Kupát megnyerte, a Bajnokok Ligájából a nyolcaddöntőben esett ki a Chelsea ellenében.

Az isztambuli élcsapat vezetői alaposan körbenéztek a piacon, nemrég a klub szóvivője elmondta,  Joachim Löwöt vagy Jürgen Klinsmannt szeretnék megnyerni az állásra. Nem volt realitása annak, hogy a két német szakember közül bármelyiket meggyőzik, ezért David Moyesszel is tárgyaltak, majd az olasz válogatott világbajnoki búcsúja után felvették a kapcsolatot Prandellivel.

Az 56 éves olasz szakember a balul elsült brazíliai torna után mondott le a Squadra Azzurra éléről, az Eb-ezüstérmes együttes kiesett a csoportkörben. Ugyan hosszabb pihenőt tervezett, de a Galatasaray vezetői meggyőzték az isztambuli kispadról, köztük korábbi játékosa, a sportigazgató Tomás Ujfalusi, aki három évig dolgozott együtt Prandellivel a Fiorentinában.

Meglehet, Mancini helyet cserél Prandellivel, hiszen előbbi az egyik jelöltként tartják számon a szövetségi kapitányi posztra hazájában.

A Galatasaray közleménye szerint Prandelli kedden érkezik meg a klub edzőközpontjába, majd bemutatják a játékosoknak és a személyzetnek. Délután 14 órakor írja alá szerződését.

A szakember a válogatott előtt az Atalantát, a Leccét, a Veronát, a Veneziát, a Romát és a Fiorentinát dirigálta klubedzőként.

[1729599] 2014-07-15 19:30:00 Linzer ASK - Galatasarayx;