Debrecen

NB II-es szintű csapat? Ugyan! - Kondás Elemér

  • hatharom.com

Amint arról már beszámoltunk, a magyar bajnok DVSC-Teva szombat este 4-2-re győzött a francia Olympique Lyonnais ellen felkészülési mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban. A találkozót követően a Bajnokok Ligája-selejtezőre is készülő debreceniek vezetőedzőjével, Kondás Elemérrel beszélgettünk.

Nyolcezer szurkoló előtt nem mindennap játszanak felkészülési mérkőzést. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy egy érdekes, eseménydús kilencven perc után beszélgethetünk.

Magam is úgy gondolom, egy kiváló meccset játszottunk a franciákkal, amely tökéletesen beleillett a felkészülési programunkba. Szerettem volna, ha a tétmérkőzések előtt egy erős csapattal szemben mérhetjük le, hogy hol is tartunk. Örülök és köszönettel tartozom, hogy ez megvalósult. Sokat futottunk, bátran futballoztunk, jó iramú, szép gólokkal tarkított találkozó volt. Szerintem nem csalódtak azok, akik a helyszínen vagy a televízió képernyője előtt megtekintették a mérkőzést.

Bár az OL nem a komplett keretével érkezett Debrecenbe, a francia bajnokság tavalyi ötödik helyezettje elleni győzelem jót tesz a csapat önbizalmának, nemde?

Nyertünk, ami mindenképpen örömteli, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Lyonnál több fiatal labdarúgó is szerepet kapott. Vagyis helyén kell kezelni az eredményt, amely egyébként jelen pillanatban nem igazán számít. A meccs bizonyos periódusaiban kimondottan jól és tudatosan futballoztunk, tiszta fejeseink voltak, és kontrából is sikerült gólt szereznünk. A játék számos elemében jól teljesítettünk, ám van még néhány dolog, amit ki kell javítanunk. A második lyoni gól előtt például három az egy ellen összehoztunk egy tizenegyest, olykor pedig valamivel türelmetlenebbek voltunk a kelleténél.

A korábbi években tapasztaltnál mintha frissebbek, lendületesebbek lennének a játékosai a felkészülési ezen szakaszában. Változtattak valamit a programban?

A bajnokság befejeztével idén rövidebb volt a pihenő, mint korábban, ezért valamelyest átalakítottuk a felkészülési tervünket. A balmazújvárosi edzőtáborban a fiúk kemény terhelést kaptak, utána viszont szükség volt a frissítésre, rövidebb, pörgősebb edzéseken vettek részt. Ilyenkor nagyon fontos a regeneráció és a terhelés helyes arányának megtalálása, valamint az, hogy a keret minden tagja ugyanolyan erőállapotban legyen. A következő időszakban reményeink szerint sok mérkőzést fogunk játszani, a hazai és a nemzetközi porondon is feladatok várnak ránk, ezért mindenkire szükségünk van. Hosszú kispadra, minél több minőségi játékosra.

Ha már itt tartunk: véglegesnek tekinthető a DVSC-Teva kerete a következő idényre?

Szeretném, ha lennének még érkezők. Eddig két kiváló labdarúgóval erősítettünk, az Angliából hazatérő Varga József és a Ferencvárostól érkező Alekszandar Jovanovics is nagy segítségünkre lesz.

Említette a nemzetközi porondot, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében az északír bajnok Cliftonville lesz az ellenfél. Hol tart a rivális feltérképezésében? Mit gondol róluk?

Itthon sokan legyintettek a sorsolás után, mondván, egy NB II-es szintű csapat lesz az ellenfelünk. Tévednek. Biztosak lehetünk azonban abban, hogy az északírek nem adják majd olcsón a bőrüket. A Cliftonville úgy szerzett aranyérmet a bajnokságban, hogy az utolsó öt mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. Két támadójuk az előző szezonban összesen negyvennyolc gólt szerzett, a huszonhét találatig jutó Joe Gormley pedig még mindig tagja a keretnek. Futnak, ütköznek, úgyhogy egyáltalán nem számítok könnyű párharcra. Nehéz feladat lesz kiharcolni a továbbjutást.

Fotók forrása: dvsc.hu


A magyar bajnok debreceniek július 11-én, pénteken az Újpest ellen lépnek pályára a Szuperkupa-döntőben, négy nappal később pedig Belfastban kezdik a Cliftonville elleni párharcot.

[1732180] 2014-07-11 20:30:00 Debrecen - Újpestx;[1730850] 2014-07-15 20:45:00 Cliftonville - Debrecenx;