Wimbledon

Nem sikerült Baboséknak, Errani és Vinci nyerte a döntőt

  • Cesc18

Az olasz duó kétszettes győzelmet aratott Babos Tímea és Kristina Mladenovic ellen a női párosverseny döntőjében.

Errani és Vinci először győzött a tenisz szentélyében. - Fotó: AFP

A második kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci olasz kettős nyerte a wimbledoni tenisztorna párosversenyét, miután a döntőben 6:1, 6:3-ra verték a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar-francia duót.

Mladenovicsék az első szettben egyszer sem tudták hozni az adogatásukat, így félóra sem kellett az olasz kettősnek, hogy előnybe kerüljön. A második játszma már jóval kiegyenlítettebb csatát hozott, Babosék 2:3-ig szépen tartották magukat, ekkor azonban elveszítették az adogatásukat, a nagy rutinnal bíró Vinciék pedig innen már befejezték a találkozót, és a torna történetének első olasz győztesei lettek.

Mladenovic és Babos első páros Grand Slam-trófeáját ünnepelhette. - Fotó: AFP

"Az ellenfél ma parádésan játszott, gyakorlatilag esélyt sem adott a győzelemre. Mi talán kevésbé játszottunk jól, főleg a szerva nem volt olyan hatékony, mint az elmúlt meccseken. De természetesen boldog vagyok, óriási élmény volt a Centeren egy döntőt játszani!” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Babosék abszolút outsiderként várták a finálét, hiszen Erraniék egy sokkal tapasztaltabb párost alkotnak, voltak már világelsők és a mostani wimbledoni címükkel megcsinálták a karrier Grand Slamet, hiszen 2012-ben a Roland Garrost és a US Opent nyerték meg, míg tavaly az Australian Openen diadalmaskodtak. Ezzel szemben a magyar-francia duó idén állt össze, és először jutottak döntőbe egy major tornán. Óriási bravúr volt ez a soproni teniszezőtől, hiszen legutóbb 1985-ben, Taróczy Balázs révén szoríthattunk magyar játékosért egy Grand Slam-fináléban.

A férfi döntőre, Novak Djokovics és Roger Federer között vasárnap 15 órakor kerül sor, amelyről a hatharom.com élő tudósításban számol be.