Wimbledon

Elmaradt a meglepetés, Djokovics és Federer hozta a papírformát

  • Cesc18

Kialakult a wimbledoni tenisztorna férfi egyes versenyének döntője, Djokovics nehezen, Federer simán vette az akadályt.

Djokovicsot kemény csatára késztette a bolgár tehetség. - Fotó: AFP

Több, mint három órás csatát hozott az első kiemelt Novak Djokovics és a 13. helyen rangsorolt Grigor Dimitrov wimbledoni elődöntős találkozója. A mérkőzést a szerb világklasszis kezdte jobban, egy brékkel megnyerte a nyitószettet, és a második játszmában is korán brékelőnybe került, azonban óriási meglepetésre, 3:1-ről zsinórban öt játékot elbukva, 3:6-tal elveszítette a szettet. A bolgár tehetségen abszolút nem látszódott, hogy első Grand Slam elődöntőjében vesz részt. Jól tartotta magát a harmadik játszmában is, viszont a tie-breaket a 2011-es bajnok nyerte. Hasonlóan szoros csatát vívtak a negyedik szettben is, ezúttal is csak rövidítésben tudták eldönteni. Dimitrov 6:3-ra is vezetett a tie-breakben, de nem tudta befejezni, Djokovics nagyot harcolt, és sorozatban négy pontot nyerve megfordította az állást, végül pedig, ha nehezen is, de lezárta négy szettben a találkozót. A délszláv klasszis karrierje során harmadik alkalommal jutott be a wimbledoni fináléba.

Djokovics ellenfele a döntőben a hétszeres bajnok Roger Federer lesz, aki a legjobb négy között meglepően sima, 6:4, 6:4, 6:4-es győzelmet aratott a kilencedik kiemelt Milos Raonic ellen. A hórihorgas kanadai szervái a kavargó szélben nem működtek olyan hatékonyan, a svájci pedig mesterien használta ki Raonic megingásait, és azonnal lecsapott a lehetőségekre. Federer a tenisz szentélyében kilencedik, összességében pedig a 25. Grand Slam döntőjébe jutott be, amivel abszolút rekordernek számít.

A döntőre vasárnap délután kerül sor, amelyről a hatharom.com élő tudósításban számol be.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Babos Tímea és Kristina Mladenovic sikerrel vívta meg az elődöntős mérkőzést is, így szombaton a fináléban léphetnek pályára, méghozzá a második kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci olasz duó ellen.

A férfi elődöntőkre egy tippünk volt elérhető a Protipp-rendszerünkben, miszerint Federer és Raonic találkozóján legalább 11 játék születik az első szettben. Hamar búcsút mondhattunk a szelvényünknek, ugyanis a kanadai rögtön az első adogatójátékát elveszítette, a svájci legenda pedig végig vitte az előnyét, így 6:4-gyel megnyerte a játszmát.

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
  • Pro
    Cesc18
    2014. július 4., Péntek 07:47

    Unknown | Roger Federer - Milos Raonic

    2014. július 4., Péntek 16:00
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Első szett játékok száma: 10,5 felett
    • Odds:1.87
    • Eddig éri meg:1.8
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Roger Federer 35. Grand Slam-elődöntője ez, míg Raonic először jutott ilyen magasságokba egy major tornán. A rutin egyértelműen a svájci mellett szól, és az egymás elleni mérlegük alapján is ő várhatja nagyobb önbizalommal ezt a találkozót, hiszen eddig négyből négyszer verte a kanadait, azonban Raonic egyszer sem adta könnyen a bőrét, és várhatóan ezúttal is ez lesz a helyzet, az sem zárnám ki, hogy borulni fog a papírforma. A mérkőzéseik nagy részén az adogatások domináltak, aki fogadóként extrát tudott húzni, esetleg szétesett adogatóként az dönthetett. Wimbledonban pláne minden a szerváról fog szólni a meccsükön. E tekintetben mindketten igen masszívak, hiszen a torna folyamán Federer egyszer, míg a világ egyik legnagyobb adogatójának számító Raonic kétszer veszítette el az adogatását. A kanadai a mérkőzés elején hozható zavarba, azonban miután elkapja a fonalat, szinte érinthetetlenek a szervái. Nem csak bődületes erővel mennek, hanem jól is variálja a sarkokat, a szerva típusokat, éppen ezért olyan nehéz ellene fogadni. Federer szintén a jó adogatásaira alapozza a játékát, amik után magabiztosan fejezheti be a pontokat. Meglepne, ha bármelyikük is brékelni tudna a nyitófelvonásban.

    • Eredmény:

      Első szett: 6:4