Edzőkérdés

Prandellivel tárgyal a Galatasaray

A Galatasaray megerősítette, tárgyalásokat kezdett Cesare Prandellivel, az olasz válogatott éléről a világbajnokság után lemondott szakember foglalhatja el a török élcsapat megüresedett kispadját.

Prandelli Isztambulban újulhat meg - Fotó: AFP

A Galatasaray három hete közös megegyezéssel felbontotta Roberto Mancini szerződését. Az olasz edző tavaly szeptember végén vette át az Oroszlánok irányítását, elődjét, Fatih Terimet a gyengébb eredmények miatt menesztették. Mancini átlagos szintet hozott, ezüstérmes lett a Fenerbahce mögött a hazai bajnokságban, a Török Kupát megnyerte, a Bajnokok Ligájából a nyolcaddöntőben esett ki a Chelsea ellenében.

Utódjától meghatározóbb eredményeket várnak, a posztra szóba került a Manchester Unitedtől áprilisban menesztett David Moyes, de a Galatasaray szóvivője nem titkolta, Joachim Löwöt vagy Jürgen Klinsmannt szeretnék megnyerni az állásra. Korábbi cikkünkben kifejtettük, nincs realitása annak, hogy bármelyik német szakember Isztambulba költözzön, Moyes a B vagy C terv lehet, mert immár Cesare Prandellivel tárgyal a Galata vezetése, ezt a klub hivatalos Twitter-csatornáján megerősítette. Az 56 éves szakember hosszabb pihenőt tervezett a balul elsült brazíliai torna után - az Eb-ezüstérmes Squadra Azzurra kiesett a csoportkörben - de korábbi játékosa meggyőzheti a török lehetőségről. A Galata sportigazgatója az a Tomás Ujfalusi, aki három évig dolgozott együtt Prandellivel a Fiorentinában.

Meglehet, Mancini helyet cserél Prandellivel, hiszen előbbi az egyik jelöltként tartják számon a szövetségi kapitányi posztra hazájában.

[1729599] 2014-07-15 19:30:00 Linzer ASK - Galatasarayx;