Wimbledon

Bouchard-Kvitová döntő lesz, Babosék bejutottak az elődöntőbe

  • Cesc18

Összefoglaltuk a wimbledoni tenisztorna csütörtöki játéknapjának történéseit.

Kvitová (jobbra) idén sorozatban ötödjére győzte le Safarovát. - Fotó: AFP

Nem tudod hol fogadj Wimbledonra? Segítünk! Kattints ide, adunk néhány tippet, hogy mely fogadóirodákban érdemes a pénzedet kockáztatni a szezon harmadik Grand Slam-viadalán!

A 2011-es bajnok Petra Kvitová nyerte a cseh házi elődöntőt Wimbledonban, miután 1 óra 20 perc alatt 7:6, 6:1 arányban múlta felül a karrierje első Grand Slam-elődöntőjét játszó Lucie Safarovát.

Egyikük sem fogta vissza magát, mindketten támadó szellemben teniszeztek, így látványos nyerőkből és könnyű hibákból is akadt bőven a mérkőzés folyamán. A szoros első szettben a fontos pillanatokban Kvitová tudta megnyerni a pontokat, a második játszmában pedig már nem volt kérdés, átgázolt a teljesen szétesett honfitársnőjén.

A cseh játékos ellenfele a döntőben a 13. kiemelt Eugenie Bouchard lesz, aki 1 óra 34 perc alatt 7:6, 6:2-re verte az első szettben kisebb sérülést összeszedő harmadik helyen rangsorolt Simona Halepet.

Hasonlóan a két cseh lány ütközetéhez, Bouchardék is tie-breakben döntötték el az első szettet, azt követően, hogy a játszma folyamán egyszer-egyszer tudták elvenni a másik adogatását. Mindketten idegesek voltak a rövidítésben, végül a kanadai tehetség bírta jobban. A második felvonásban már nem hitt a továbbjutásban a román teniszező, Bouchard pedig felszabadultan játszott, így simán húzta be a második felvonást, igaz, a kicsit nyögvenyelősen tudta csak lezárni a meccset, hiszen a hatodik mérkőzéslabdára is szüksége volt. "Genie" az első kanadai játékos, akinek sikerült Grand Slam-tornán döntőbe jutnia.

Babos remekelt a negyeddöntőben is. - Fotó: Zádor Péter, babostimea.huBabos Tímea és Kristina Mladenovic azt követően, hogy szerdán legyőzték a világelső és címvédő párost, a negyeddöntőben az Alla Kudrjavceva, Anastaisa Rodionova kettős sem tudta útjukat állni. Babosék 6:3, 3:6, 6:4-es győzelmet arattak a 11. kiemelt orosz-ausztrál páros ellen, és bejutottak az elődöntőbe.

Izgalmasan alakult a mérkőzés, ugyanis az első szettet brékhátrányból tudták megnyerni Timiék. Ezt követően a második felvonásban hiába álltak fel ismét hátrányból, ezúttal az orosz-ausztrál duóé lett a játszma, így következhetett a döntő szett. 2:2-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd Babosék veszítették el először az adogatásukat, azonban gyorsan sikerült visszabrékelniük, sőt 5:3-as előnyre tettek szert, és szerválhattak a meccsért. Rodionováék nem adták könnyen a bőrüket, brékeltek és visszajöttek a meccsbe, viszont a magyar-francia páros ettől nem esett szét, és fogadóként befejezték a mérkőzést, többek között Babos meccslabdánál mutatott bravúrjának köszönhetően.

„Fúúú, nehéz meccs volt nagyon! A partnerem sajnos ma nem játszott olyan jól, lehet, hogy elfáradt a tegnapi meccsektől. De ez most kit érdekel. Grand Slam elődöntőőőő.” – nyilatkozta Timi az izgalmas és fordulatos mérkőzés után a babostimea.hu-nak

A legjobb négy között a nem kiemelt Andrea Petkovic, Magadelna Rybarikova német-szlovák duó lesz Babos és Mladenovic ellenfele.

A csütörtöki játéknapon egyetlen Wimbledonra vonatkozó tippünk volt a Protipp-rendszerünkben. Kiváló szorzón adták, hogy Bouchard nyer minimum egy szettet, erre le is csaptunk, és nem is kellett csalódnunk a kanadai szépségben.

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
  • Pro
    Cesc18
    2014. július 3., Csütörtök 08:47

    Unknown | Simona Halep - Eugenie Bouchard

    2014. július 3., Csütörtök 15:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Szett hendikep: Bouchard +1,5
    • Odds:1.65
    • Eddig éri meg:1.58
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Mindkét hölgy magabiztosan jutott el az elődöntőig, azonban egyértelműen Halepnek volt könnyebb útja. A román teniszező a negyeddöntőben találkozott először kiemelt játékossal a tavalyi finalista Sabine Lisicki személyében, azonban ő meg folyamatosan sérülésekkel küszködött, Halep ellen is nem 100 százalékos állapotban állt ki. Összességében habkönnyű útja volt eddig a románnak, hiszen a nem kiemelt játékosok sem voltak igazán veszélyesek. Bouchard viszont kiütötte a mezőny két nagy küzdőjét, Cornet-t és Kerbert, előtte pedig Petkovic és a füvön remeklő Hantuchovát is verte. A kanadai csillag sokszor nem játszott meggyőzően, azonban, amikor bajba került, akkor összekapta magát, és mindig elsöprő teniszt húzott elő, ennek köszönhetően szettveszteség nélkül jutott el a legjobb négyig. Idén Indian Wellsben találkoztak, ahol Halep döntő szettben nyert, azóta viszont még jobb lett a kanadai, a füves borítás pedig egyértelműen neki kedvez. Elképesztő ahogy felszálló ágban mindent megtámad, és pontosan, viszonylag kevés hibával tud játszani. Halep hozzá hasonlóan mind fonák mind tenyeres oldalról jól üt, azonban ő inkább az ellenfél mozgatásával operál, nem pedig a nagy ütőerővel. A román bajban lesz, a sok könnyű meccse után nem lesz egyszerű kezelnie azt a nyomást, ami Bouchard részéről érkezik majd. A kanadai remek formának örvend, fejben pedig rettentő összeszedett, így minimum egy szettet várok tőle.

    • Eredmény:

      6:7 (5-7), 2:6

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.25