Magyar foci

Megvan az új Fradi-stadion hivatalos neve

  • MTI

A Groupama Garancia Biztosító hét évre szóló szerződést kötött a Ferencváros új stadionját üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft.-vel, így a nemrég felépült létesítmény hivatalos neve Groupama Aréna lesz.

Ezt Szekeres Tamás, a cég ügyvezető igazgatója jelentette be Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Yann Ménétriernek, a biztosítótársaság vezérigazgatójának jelenlétében szerdán Budapesten.

Szekeres Tamás elmondta, hogy a szerződés tartalmaz egy hároméves opciós lehetőséget, így adott esetben tíz évre biztos gazdasági helyzetet teremt a klubnak, ami a csapat jó szereplésének is feltétele. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Kubatov azt hangsúlyozta, a névhasználati jogra vonatkozó megállapodást az Albert-családdal egyeztetve, a Ferencváros elnökségének egyhangú döntésével és a Fradi baráti kör egyetértésével kötötték meg. Kiemelte, a Ferencváros természetesen nem felejti el és továbbra is csodálja Albert Flóriánnak, a stadion korábbi névadójának, az egyetlen magyar aranylabdás futballistájának életpályáját. Éppen ezért az aréna előtt például hamarosan leleplezik a legendás játékos szobrát, a stadionba vezető utat is róla nevezték el, valamint tervbe van az is, hogy a területet, amelyen az új aréna épült, Albert Parknak hívják a jövőben.

A klubvezető elmondta, családbarát stadiont szeretnének, az új aréna pedig új minőséget hoz majd a szurkolásban is.



"Európában bevett gyakorlat, hogy egy stadion nevét a fő támogatóról kapja. Magyarországon ez a kezdeményezés még egyedinek számít, ezért megtisztelő számunkra, hogy elsők között élhettünk ezzel a lehetőséggel. Hisszük, hogy a Groupama Garancia biztosító többéves aktivitása a sport és a futball terén bizonyítékul szolgálhat arra, hogy névadó támogatóként egyedülálló és kiváló szórakozási lehetőségeket biztosítunk a családoknak" - nyilatkozta Yann Ménétrier.

Szekeres Tamás megjegyezte, a Groupama Aréna alapvetően természetesen futballstadion, ugyanakkor egy rendezvényközpont, ahol a labdarúgó-mérkőzéseken kívül számos egyéb nagy eseményt is meg tudnak rendezni, ennek kapcsán elmondta, hogy már több neves külföldi fellépő képviselőivel is megkezdték a tárgyalásokat és a tervek szerint jövő júniusban már nagy koncerteknek is otthont adhat a létesítmény.


A Fradi az 1-1-es döntetlen után hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjének első körében. A július 10-én esedékes mérkőzésre még nem kínálnak oddsokat az online fogadóirodák, de amint ez megtörténik, arról természetesen beszámol Nektek a hatharom.com.

[1731074] 2014-07-10 20:30:00 Ferencváros - Sliema W.x;