Wimbledon

Összejött a Murray-Dimitrov álomnegyeddöntő, Babos remekelt párosban

Összefoglaltuk a wimbledoni tenisztorna hétfői játéknapjának történéseit.

Nem tudod hol fogadj Wimbledonra? Segítünk! Kattints ide, adunk néhány tippet, hogy mely fogadóirodákban érdemes a pénzedet kockáztatni a szezon harmadik Grand Slam-viadalán!

A hetedik játéknapon is bekavart az eső, a szünetek ellenére az egyéni mérkőzések jó részét sikerült lejátszani. A negyedik kiemelt Agnieszka Radwanska csúfos vereséget szenvedett a 25. helyen rangsorolt Jekatyerina Makarova ellen - 3:6, 0:6 -, így az idei Roland Garroshoz hasonlóan, Wimbledonban is a negyeddöntő előtt búcsúzott a négy legmagasabban rangsorolt játékosból három - a korábbi napokban Serena Williams és Li Na is kiesett. A 2011-es bajnok Petra Kvitová a legjobb 16 között is elsöprő játékot hozott, ezúttal a kínai Shuai Penget oktatta két játszmában - 6:3, 6:2. A tavalyi finalista Sabine Lisicki 6:4, 3:6, 6:1 arányban múlta felül a 11. kiemelt Ana Ivanovicsot. Hétfőn pályára lépett a világelső Serenát búcsúztató Alizé Cornet is, azonban a 24 éves francia lány számára nem jól sikerült a folytatás, hiszen két szoros szettben kikapott a világranglista-13. Eugenie Bouchardtól. A kanadai teniszező ezzel sorozatban harmadik Grand Slam-tornáján jutott be a negyeddöntőbe. A 2004-es győztes Marija Sarapova és a kilencedik kiemelt Angelique Kerber összecsapását keddre halasztották.

A férfiaknál a címvédő Andy Murray és az első kiemelt Novak Djokovics is három szettben tudta le a nyolcaddöntős mérkőzését. Előbbi 6:4, 6:3, 7:6-ra verte a dél-afrikai Kevin Andersont, míg utóbbi 6:3, 6:4, 7:6 arányban múlta felül a francia Jo-Wilfried Tsongát. A 11. helyen rangsorolt Grigor Dimitrov sem töltött sok időt a pályán, a bolgár játékos kicsivel több, mint két óra alatt 6:4, 7:6, 6:2-re verte az argentin Leonardo Mayert. A felső ágon így összejött az álomnegyeddöntő, vagyis a Murray-Dimitrov derbi.

Szombatról hétfőre két harmadik fordulós mérkőzést halasztottak. Az ötödik kiemelt Stan Wawrinka szettveszteség nélküli győzelmet aratott a nem 100%-os állapotban lévő Gyenisz Isztomin ellen, míg a spanyol Feliciano López négy játszmában harcolta ki a továbbjutást az 52 ászt ütő amerikai John Isner ellen.

A hazaiak kedvence ihletett formában teniszezett Anderson ellen is:

Babos Tímea és Kristina Mladenovic elsöprő, 6:3, 6:1-es győzelmet aratott Tszvetana Pironkova és Belinda Bencic ellen. A magyar-francia kettős ezzel bejutott a női párosverseny harmadik fordulójába, ahol várhatóan a világelső Su-Wei Hsieh, Shuai Peng tájföldi-kínai duó lesz az ellenfelük.

A 21 éves soproni teniszező vegyespárosban is érdekelt volt, ahol az amerikai Eric Butorac oldalán döntő szettes sikert aratott az esélyesebbnek tartott Cara Black, Leander Paes párosa ellen.

„Jó kis napot zártam ma Wimbledonban! Bejutottam párosban és vegyespárosban is a legjobb 16 közé. Ráadásul vegyesben egy 24-szeres Grand Slam-győztes pár állt velünk szemben. Boldog vagyok, jól ment a játék”  - nyilatkozta a magyar játékos a babostimea.hu-nak.

Fogadás szempontjából remek napot zártunk, a Protipp-rendszerünkben ajánlott mindkét tippünk nyertes lett. Feliciano López és John Isner meccsén tie-breaket vártunk az első szettben, ami kényelmesen lejött, sőt egészen a negyedik játszmáig nem láthatott bréket a londoni publikum. A másik tippünk Kvitová szettveszteség nélküli továbbjutása volt, amiért szintén nem sokat kellett izgulni, ahogy fentebb említettük, a cseh játékos magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé.

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
  • Pro
    Cesc18
    2014. június 28., Szombat 09:55

    Unknown | Feliciano López - John Isner

    2014. június 30., Hétfő 12:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Első szett játékok száma: 12,5 felett
    • Odds:1.72
    • Eddig éri meg:1.65
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      López előző meccsén +6-os game hendit húztam a nem túl ismert Pavicra, és 3-0-ra nyert a spanyol, mégis bejött a tipp. López nem az a típus, aki agyon brékelné a másikat, hatványozottan igaz lesz ez a mezőny egyik legnagyobb adogatója, Isner ellen. Nem meglepő módon az amerikai még nem veszítette el az adogatását a torna folyamán. Bődületes nagy szervái vannak, ami füvön kezelhetetlen, ha beüti az első szerváit azok mögött szinte mindig megvan a pont, és eddig 70% körül hozta az elsőket, ami kiváló teljesítmény. López nem egy fogadó zseni, ellenben ő is kiválóan adogat, és minden csínját-bínját ismeri a füves borításnak. Elképesztő formában van, és tény, hogy rengeteg meccs van a lábában, de ezúttal biztosan nem a hosszú labdamenetek fognak dominálni...Mindketten pontosan tudják, hogy nem veszíthetik el a saját játékukat, mert, akkor dobhatják kukába azt a szettet, csak csodával van visszaút brékhátrányból. Pont ezért különösen fognak koncentrálni adogatóként, így fogadóknak nem sok sanszuk lesz a brékre. Minden amellett szól, hogy jön a papírforma, és rögtön az első játszma rövidítésben fog eldőlni.

    • Eredmény:

      Első játszma eredménye: 6:7 (8:10)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.60
  • Pro
    Cesc18
    2014. június 30., Hétfő 00:12

    Unknown | Petra Kvitová - Shuai Peng

    2014. június 30., Hétfő 15:55
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Szett hendikep: Kvitová -1,5
    • Odds:1.54
    • Eddig éri meg:1.45
    • Tét:7
    • INDOKLÁS:

      A 2011-es bajnok Kvitová pazar tenisszel jutott el a legjobb 16-ig. Hlavackován és Barthelen átgázolt, míg Venusszal egy végletekig kiélezett, több, mint két és félórás csatát vívott. Peng a januári Shen Zhen-i tornát leszámítva most először tudott sorozatban három meccset nyerni, ami jól mutatja, hogy milyen formában érkezett Wimbledonba. Eddig szerencséje volt a sorsolással, hiszen nem találkozott kiemelt játékossal. Ennek ellenére kétszer is döntő szettre kényszerült, egyedül a formáját kereső Kirilenkót tudta simán legyőzni. Kvitová elképesztő adogató statisztikával bír, az első két meccsén nem tudták brékelni, és Venus is csak egyszer vette el a cseh adogatását a 3 szett alatt. Ha ezt a szintet hozza továbbra is Kvitová, akkor borzasztó nehéz lesz megállítani. Pengre hatalmas nyomást tehet, aki már az előző meccsén is belenézett egy 0-6-os szettbe...Nincsenek egy kategóriában, a labdamenetekben sokkal acélosabb a cseh, az adogatás terén pláne, és nagyobb önbizalommal is vághat neki a meccsnek, hiszen a kínait az elmúlt két évben négyből négyszer verte. Gyakorlatilag minden borításon megmérkőztek már, de Pengnek nem sikerült még Kvitovát legyűrnie. Sima kétszettes továbbjutást várok a cseh lánytól.

    • Eredmény:

      6:3, 6:2

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.78