VB 2014

Dráma a köbön - Hollandia 50 perc szunyókálás után kibrusztolta a negyeddöntőt

Mexikó a hajráig továbbjutásra állt, de Hollandia egyenlített, majd a 92. percben kiharcolt tizenegyesből szerzett góllal a nyolc közé jutott.

Mindkét csapat fontosnak tartotta a meccs elején a biztonságot, de ahogy már többször láttuk ezen a világbajnokságon, Mexikó a szervezett védekezésből is nagyon gyors ritmusváltásokra volt képes, így veszélyesebbnek volt mondható a játéka. Nem tudni, hogy ebben szerepe volt-e annak, hogy Nigel De Jongot már a 9. percben le kellett cserélnie Louis van Gaalnak, mindenesetre tény, hogy a középpályás megsérült.

Sneijder lőtte be az első holland gólt - Fotó: AFP

A hollandok enerváltnak tűntek a teljes első félidőben, miközben a közép-amerikaiak Peralta, Herrera, Salcido és Dos Santos révén is veszélyeztettek. Utóbbi aztán a második játékrész elején a vezetést is megszerezte. Egy röviden elfejelt labdára csapott le, mivel nem voltak elég kemények vele szemben a tulipánosok, ballal lőtt, a játékszer pedig a bal alsóban kötött ki. 0-1

Ez után minden előjel nélkül ritmust tudott váltani Hollandia, igaz, Ochoa kapus hibája is kellett például ahhoz, hogy De Vrijnek egy szöglet után volt egy óriási helyzete, aminél a hálóőrről pattant végül a labda a kapufára. Robben különösen aktív volt a narancsmezes csapatban, minden megindulásában, beadásában nagy veszély volt, de a mexikóiak sokáig meg tudták őrizni a kapujukat a góltól. Igaz, az is látszott, hogy túlságosan mélyen védekeznek, és csak szerencsével úszhatják meg végig.

vb-2014

Végül el is pártolt mellőlük Fortuna, a 88. percben, a tizedik holland szöglet után Blind még nem tudott a kapu felé fejelni, de Sneijder elé került a labda, akit senki nem őrzött, ő pedig egy kemény, lapos lövéssel egyenlített. 1-1

Hosszabbításra állt ekkor a meccs, de Hollandia nem állt le, és Robben a 92. percben ki is tudott harcolni egy tizenegyest Márquez mellett. Hozzátehetjük, hogy ez nem biztos, hogy jogos volt, és az első félidőben mindkét csapat esetében elnézett egy-egy büntetőt a játékvezető. Mindenesetre ezt megadta, a csereként beállt Huntelaar pedig magabiztosan és pontosan lőtt a jobb alsóba. 2-1

Hollandia ezzel drámai körülmények között fordított, és készülhet a Costa Rica-Görögország mérkőzés győztese elleni negyeddöntőre, miközben Mexikó búcsúzott a világbajnokságtól.

[1444454] 2014-06-29 18:00:00 Hollandia - Mexikóx;
Percről percre: Hollandia-Mexikó 2014-06-29x
  • Pro
    mr.blonde
    2014. június 28., Szombat 19:04

    Világbajnokság | Germany-Algeria

    2014. június 30., Hétfő 22:00
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Germany -1.25 (-1,-1.5)
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.72
    • Eddig éri meg:1.67
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A nyolcaddöntőben már nincs helye a lazításnak, így Németország minden bizonnyal két vállra fekteti Algériát. Az afrikaiak lelkes csapat benyomását keltik, de képességét tekintve nem lehet egy lapon említeni a német válogatottal. A -1.25-ös ázsiai hendikeppel a német győzelemre fogadok, ha a Nationalelf két góllal nyer a tipp nyertes, ha eggyel akkor fél vesztes. Más irodáknál ez az opció 1.65-ös oddsot sem éri el, ezért a Pinnacle ajánlatát muszáj kihasználni.

    • Eredmény:

      2 - 1( 0 - 0)