VB 2014

A cserék repítik a már nyolcaddöntős Belgiumot

Belgium 1-0-ra legyőzte Oroszországot a H csoport vasárnapi második fordulójában. A belgák ezúttal sem játszottak igazán meggyőzően, de a csereként beállt Divock Origi góljával bebiztosították a továbbjutást.

Mertens (j) volt a legaktívabb az első félidőben - Fotó: AFP

Az első félidőt a belgák uralták, Dries Mertens volt a csapat legaktívabb játékosa, de az orosz védelem állta a sarat, illetve a belga beadások, beívelések rendre pontatlanok voltak - a túloldalon is hasonló volt a helyzet, főleg átlövésekből voltak nagyobb helyzetek. A 12. percben Fajzulin 16 méteres lövését védte Courtois. A 20. percben Mertens jobbról, 19-ről tüzelt, a bal sarok mellé. A 21. percben Mertens az ötös jobb sarka elől emelt a kapu fölé. A 27. percben Alderweireld eltalálta Kanunnyikov lábát, megadható lett volna a tizenegyes. Az első félóra végén Kanunnyikov váratlanul, 23-ről lőtt, Courtois csak kiöklözni tudta a labdát. A hajrában egy percen belül Fajzulin és Kokorin előtt adódott nagy lehetőség.

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Nem az első 45 perc volt a torna legizgalmasabb félideje, és a folytatásban is hullámzó volt a mérkőzés, többnyire gyenge mezőnyjátékot láthattunk. A játékrész derekán inkább az oroszok álltak közelebb a gólhoz, az 54. percben Glusakov balról tekert kapura, a túlsó felső fölé ment a labda. Majd a hajrában Jescsenko balról, 14-ről laposan a jobb alsó mellé gurított. A 84. percben Kevin Mirallas a jobb kapufára tekert szabadrúgásból. Végül a csereként beáll Origi a belgák javára döntötte el a három pont - és a továbbjutás - sorsát: De Bruyne indult meg, Eden Hazardhoz passzolt, aki balról, az alapvonaltól begurított, Origi hat méterről a léc alá vágta a labdát (1-0). A végén még a szintén csereként beszállt Mirallas puskázott el egy ziccert.

Megint egy csere bizonyult a nyerőembernek - Fotó: AFP

Az oroszok sorsa már másoktól függ, bár még továbbjuthatnak. A belga válogatott mindhárom gólját csereként beállt játékos szerezte a világbajnokságon, Algéria ellen Marouane Fellaini és Dries Mertens volt eredményes, az oroszok ellen mindketten a kezdőben kaptak helyet. A mai gólszerző, a 19 éves Divock Origi negyedik fellépésén első találatát jegyezte a nemzeti csapatban. Kiemelendő, hogy az előzetesen meglepetéscsapatként, amolyan titkos esélyesként beharangozott Belgium továbbra sem nyűgözi le a szurkolókat, ennél a játéknál több kell majd a nyolcaddöntőben.

[1444426] 2014-06-22 18:00:00 Belgium - Oroszországx; 
[1444426] 2014-06-22 18:00:00 Belgium - Oroszországx 
142356 
Percről percre: Belgium_Oroszország - ÉLŐ_2014_06_22x
vb-2014