Karrier

Casillas 2015-ben elhagyja a Real Madridot - sajtóhír

Az AS értesülése szerint Iker Casillas megegyezett a Real Madriddal, és a 2017-ig szóló szerződése ellenére jövő nyáron távozik a csapattól.

Casillas még egy évet vállalt

Iker Casillas megállapodott a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel arról, hogy 2015-ben szabadon távozhat a klubtól. Az AS úgy tudja, a májusi, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőt követően a kapus és ügynöke, Carlo Cutropía találkozott Pérezzel, és a jövőről tárgyaltak. A hálóőr azzal érvelt, hogy miután a klub megnyerte a tizedik Bajnokok Ligája trófeáját, a mostani nyár ideális időpont lenne a távozásra. Ráadásul nem biztos a helye a kezdőcsapatban, a 2013/14-es idényben Diego López védte a Real Madrid kapuját a bajnoki meccseken. Pérez meggyőzte Casillast a maradásról, cserébe megállapodtak, hogy jövő nyáron szabadon távozhat ahhoz a csapathoz, amelyikhez szeretne. 2015-ben Casillas 34 éves lesz, és talán karrierje utolsó szerződését kötheti, az Arsenal és a Paris Saint-Germain érdeklődött iránta, míg a Real Madrid a Benfica szlovén hálóőrével, Jan Oblakkal pótolná őt.

Casillast eredetileg 2017-ig köti a szerződése a Realhoz, amely az utolsó két évet törölné a megállapodásból. A világ- és Európa-bajnok kapus az elmúlt idényben 8.5 millió eurót keresett, mostantól szezononként 500 ezerrel kevesebb ütné a markát, vagyis a 2016/17-es, utolsó idényében hét milliót kapna.

A spanyol válogatott hét nap után elvesztette továbbjutási esélyeit a világbajnokságon. Az Ausztrália elleni utolsó csoportmeccset követően Iker Casillas nyaralni megy, július 21-én csatlakozik a Real Madridhoz, amely amerikai túrára indul. Egyelőre kérdéses, hogy ki lesz a Real első számú kapusa a következő idényben, Carlo Ancelotti vezetőedző minden bizonnyal a nyári edzőtábor alapján dönt erről.

[1444392] 2014-06-23 18:00:00 Ausztrália - Spanyolországx;
vb-2014