Forma-1

Schumacher felébredt a kómából

Michael Schumacher felébredt, és elhagyhatta a grenoble-i klinikát, hogy megkezdje hosszú rehabilitációját, írja közleményében a hétszeres világbajnok ügynöke, Sabine Kehm, és családja.

Schumi 169 napig volt kómában

"Michael elhagyta a kórházat, hogy ott folytassa hosszas felépülését. Nincs többé kómában. Családja meg szeretné köszönni orvosainak és mentőinek a remek munkát. Továbbá meg szeretnék köszönni mindenkinek a jókívánságokat, melyek bizonyosan segítettek neki" - közölte a sportoló menedzsmentje közleményében. Hozzátették: a sportoló a nyilvánosságtól távol folytatja felépülését, ezért mindenki megértését kérik.

Schumacher állapota stabil, és tud kommunikálni a feleségével és a gyerekeivel. A Bild szerint 169 nap kóma után hosszú rehabilitációra készül a család. A német lap úgy tudja, Schumit a lausanne-i egyetemi klinikán kezelik tovább, de az is könnyen elképzelhető, hogy hazavitték, mert már hónapokkal ezelőtt arról lehetett hallani, hogy svájci otthonában készítenek elő egy egészen különleges szobát, ahol minden orvosi feltétel adott a lábadozásához.

A 45 éves Schumacher december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a franciaországi Méribelben történt síbalesetében. Azóta mesterséges kómában tartották a grenoble-i klinikán, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. A sportolót többször megoperálták, egy beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el agyának bal feléből.