VB 2014

Uruguayi csőd, Costa Rica szenzációt okozott

Costa Rica hátrányból 3-1-re verte Uruguayt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának első meccsén.

Costa Rica jókora meglepetést okozott - fotó: AFP

A sérüléssel bajlódó Luis Suárez nem kapott lehetőséget az uruguayi kezdőcsapatban, de a dél-amerikai csapat nem ezért okozott csalódást az első félidőben. Oscar Tabarez együttese semmit sem villantott fel abból, amit a vb előtt tartottak róla. A 16. percben Cavani a Costa Rica-i védelem hibája miatt került helyzetbe, de eltörte a labdát, majd hat perccel később Diaz lerántotta Luganót, büntetőhöz jutottak az uruk. Cavani a bal alsóba lőtte a 11-est (1-0). Közben Costa Rica a vártnál egyenrangúbb ellenfélként járatta a labdát, mindkét szélen próbálkozott, Campbell fejjel és lábbal is veszélyeztetett. A 45. percben Forlán lövése felpattant egy védőn, Navas a léc alól tolta szögletre, de ezzel együtt is inkább Costa Rica vitt színt az első félidőbe.

vb-2014

Amit Costa Rica az első 45 percben csak megvillantott, ahhoz a szünet után már eredmény párosult, három perc alatt fordított. Az 54. percben egy jobbról belőtt labdára rosszul helyezkedett az uruguayi védelem, Campbell üresen maradt és kilenc méterről, kicsit balról a hosszú sarokba bombázott (1-1). Aztán Bolanos az uruguayi térfél közepéről ívelt szabadrúgást, mindenki feje felett átszállt a labda, Duarte a bal oldali ötös sarkáról, előrevetődve a hosszúba fejelt (1-2). Uruguay görcsösen erőlködött, de ötlettelen próbálkozásait könnyűszerrel hatástalanította a Costa Rica-i védelem. Sőt, a közép-amerikai gárda tovább növelte előnyét. Öt perccel a vége előtt Campbell jobbról, az oldalvonal közeléből az uruguayi védelem mögé passzolta a labdát, a csereként beállt Urena futott rá, és jobbról, éles szögből, a kilépő Muslera mellett a hosszú sarokba gurított (1-3).

Costa Rica a 90 perc során totálisan felülmúlta Uruguayt. Színesebb, ötletesebb játékot nyújtott és ezzel jókora szenzációt okozott. A dél-amerikai gárda Luis Suárez nélkül hatástalannak bizonyult.

[1444400] 2014-06-14 21:00:00 Uruguay - Costa Ricax;
Percről percre: Uruguay-Costa Rica_2014_06_14x
Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;