Magyar foci

Vierchowod lesz a Honvéd edzője - hivatalos

A Budapest Honvéd FC az 55 éves Pietro Vierchowodot, olasz UEFA Pro Licenszes szakembert nevezte ki trénernek.

Vierchowod játékosként 1982-ben világbajnoki címet nyert az olasz válogatottal

Pietro Vierchowod 45 alkalommal szerepelt az olasz válogatottban. Legnagyobb sikerként nemzeti tizenegyével megnyerte 1982-ban a világbajnokságot, míg 1990-ben harmadik lett. Játékos pályafutása során 562 mérkőzésen lépett pályára olasz első osztályban és védőként 38 gólig jutott.  Játszott a Fiorentina, Roma, Sampdoria, Juventus, Milan és Piacenza csapatában. A Roma és a Sampdoria csapatával olasz bajnok lett, négy alkalommal olasz kupa győztes, és a Juventus csapatával Bajnokok Ligáját nyert.

Korábban 2001 és 2006 között vezetőedzőként a Catania, Fiorentina és Triestina csapatánál dolgozott. 2006 és 2013 között Roberto Mancini szakmai stábjának tagjaként működött az Internazionale, a Manchester City, és legutóbb a Galatasaray kluboknál.

A vezetőedző segítője másodedzőként továbbra is Simon Miklós, aki már 2009 óta dolgozik a kispesti klubnál. Tagja lesz még az első csapat szakmai stábjának a 49 éves olasz szakember Dario Di Donato, aki az első csapat fizikai felkészítéséért lesz felelős.