VB 2014

Gólgazdag 1-0, Mexikót hiába sújtották a bírók

Mexikó három szabályos gólt szerzett, de csak egyet adtak meg Kamerun ellen. A közép-amerikai együttes 1-0-ra nyert a brazíliai labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának második meccsén.

Inkább a kameruni kapu előtt zajlottak az események - fotó: AFP

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Mexikó pörgösen, aktívabban kezdett, Layún az első tíz percben folyamatosan a kameruni védelem mögé lógott a bal oldalon. Miguel Herrara együttese a 11. percben mégsem balról, hanem egy jobbról belőtt labdából szerzett gólt, Dos Santos találatát azonban les címén - tévesen - érvénytelenítették. Aztán Kamerun szép lassan magához tért és a következő negyedóra az övé volt, a 21. percben Assou-Ekotto balról belőtt labdáját Eto'o centikkel mellé lőtte. A 30. percben újabb gólt szerzett Dos Santos, ezúttal sem adták meg, pedig kameruni védő ért utoljára a labdába. A záró negyedórában Mexikó többet birtokolta a labdát, ám eseménytelenül peregtek le a percek.

Gólgazdag 0-0-ás első félidő után csak bízhattunk abban, hogy a második félidő nem a kolumbiai, Wilmar Roldan játékvezetőről fog szólni. Az 58. percben Kamerun Assou-Ekotto szabarúgásával okozott veszélyt, a sorfalról mellé vágódott a labda, majd három perccel később Mexikó gólt szerzett: Dos Santos 14 méterről lőtt kapura, Itandje vetődve védett, a kipattanót Peralta a hálóba belsőzte (1-0). Ezt már megadták. Kamerun nem nagy elánnal hajszolta az egyenlítést, és a 90. percen kis híján sikerrel járt, Assou-Ekotto balról ívelt a kapu elé, Moukandjo tíz méterről a jobb sarokra fejelte a labdát, Ochoa bravúrral védett.

Mexikó három szabályos gólt szerzett, de csak egyet adtak, Peralta találata három pontot ért Kamerun ellen.

[1444383] 2014-06-13 18:00:00 Mexikó - Kamerunx;
Percről percre: Mexikó-Kamerun_2014_06_13x
Szerinted ki nyeri a brazíliai foci-vb-t?x;