Magyar foci

Csábi József lesz a Nyíregyháza edzője

Csábi József irányítja a jövőben vezetőedzőként a Nyíregyháza Spartacust. Az új tréner fél éve még a válogatott kispadján ült.

Csábi József legutóbb a magyar válogatott mellett dolgozott

Megszületett a döntés, Csábi József lesz a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, péntek délutánra mindenben megegyeztek a felek.

"A klubépítési modellnek megfelelően választottunk - mondta Lucsánszky Tamás klubigazgató az egyesület honlapjának. - Egy olyan vezetőedzőt szerettünk volna, aki az alapkoncepciónknak mind szakmailag, mind emberileg megfelel, és hosszú távon a Nyíregyháza Spartacus meghatározó tagja lehet. Csábi József személyében egy ilyen embert ismertünk meg, és a játékosokhoz hasonlóan nagy benne a bizonyítási vágy."

Az új vezetőedző a megegyezés után azonnal munkához látott.

"A megkeresést és a döntést is nagyon megtisztelőnek tartom, hogy gondoltak rám egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező csapatnál. Játékosként és edzőként is voltam többször Nyíregyházán, tudom, hogy az itt élők nagyon szeretik a futballt. Egy sikerre éhes közegbe kerültem, és mindent elkövetek majd azért, hogy a következő időszak valóban az is legyen. Nagy kihívás számomra a feladat, és mivel fél éve - igaz csak egy meccs erejéig - a válogatott kispadján is ülhettem, be akarom bizonyítani, hogy méltó vagyok a feladatra. A játékosok ügyében már ma megkezdődtek a tárgyalások, mivel a keretet szeretnénk megerősíteni, de számítok az elmúlt szezon labdarúgóira is, így június 23-án közösen kezdjük a felkészülést - mondta Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője."