Felkészülés

Sikeres vb-főpróbák, Messi és David Villa is betalált

Szombat este három, a világbajnokságra készülő együttes lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a jövő csütörtökön rajtoló tornát megelőzően. A végső győzelemre is esélyesnek tartott Argentína és Spanyolország mellett a titkos favorit Belgium is sikeres főpróbát tartott.

Lionel Messi góllal hangolt a világbajnokságra

Zsinórban ötödik meccsén maradt veretlen az argentin nemzeti tizenegy, amely hazai környezetben 2-0-ra diadalmaskodott Szlovénia legjobbjait felett. Beszámolók szerint a három védővel felálló házigazda az elején bizonytalankodott, ám Ricky Álvarez vezetőgólját követően rendezte sorait és higgadtan futballozott. A térfélcserét követően nyugati szomszédaink gólhelyzete kimaradt, a dél-amerikaiak pedig egy formás akció végén bebiztosították győzelmüket, a fejjel előkészítő Kun Agüero labdáját Lionel Messi juttatta a kapuba. Az Albiceleste első vb-meccsét Bosznia és Hercegovina ellen vívja.

A világbajnoki címvédő Spanyolország az Egyesült Államokban lépett fel, és az argentinokéhoz hasonló gólkülönbséggel, 2-0-lal lépte le Salvador válogatottját. A közép-amerikaiaknál végigjátszotta a meccset a Győri ETO támadója, Rafael Burgos. A kilencven perc azonban nem róla szólt, hanem egy másik csatárról, David Villáról, aki két góljával eldöntötte a találkozót. A mérkőzés legelején Cesc Fabregas büntetőt hibázott, így aztán egy óra kellett, mire a spanyolok megtörték a riválist. Vicente Del Bosque fiai Hollandia ellen kezdik a brazíliai tornát.

Kassai Viktor sípjelére indult, majd nem sokkal később a magyar játékvezető intésére félbeszakadt a Belgium-Tunézia mérkőzés Brüsszelben. Sípmesterünk a pályára zúduló jégeső miatt döntött úgy, hogy az öltözőbe parancsolja a játékosokat, akik majd' félóra elteltével tértek vissza a gyepre. A második félidőben az afrikaiak emberhátrányba kerültek, amit a hazaiak gyorsan ki is használtak, Dries Mertens volt eredményes Nacer Chadli kiugratását követően. A Vörös Ördögök június 17-én egy másik észak-afrikai együttes, Algéria ellen futballozhatnak, immár a világbajnokságon.

2014-06-07;114