Roland Garros

Nadal 2014-ben sem talált legyőzőre Párizsban, kilencedik RG-címét nyerte

A spanyol salakkirály, Rafael Nadal 3:6, 7:5, 6:2, 6:4-es győzelmet aratott Novak Djokovics ellen, és ezzel kilencedik Roland Garros-győzelmét aratta, továbbá megtartotta a világelsőségét.

Ismét Nadal pózolhatott a Muskétások Kupájával. - Fotó: AFP

Rafael Nadal megvédte címét a Roland Garroson, sorozatban ötödik alkalommal hódította el a Muskétások Kupáját, összesen pedig a kilencedik győzelmét aratta a párizsi salakon. A mallorcai világklasszisnak ez volt a 14. Grand Slam-címe, amivel beérte az amerikai teniszlegendát, Pete Samprast és már csak a 17 sikerrel bíró svájci Roger Federer áll előtte. A spanyol ezzel a győzelmével a világelsőségét is megtartotta.

A világranglista-második Novak Djokovics második döntőjét bukta el Párizsban a spanyol ellen, és minimum egy évet így biztosan várnia kell még arra, hogy összejöjjön neki a karrier Grand Slam.

Összességében kiváló mérkőzést produkált a két világklasszis, amit az is alátámaszt, hogy közel 90 nyerő ütést mutattak be, és ezt az értéket a hibák száma sem haladta meg, ami egy ilyen kiélezett döntőben mindenféleképpen bravúrnak számít. Hiányérzetünk csak amiatt lehet, hogy az igazán nagy dráma elmaradt, igaz, érzelmekben nem volt hiány a meccs folyamán.

Roland Garros, döntő
Rafael Nadal - Novak Djokovics: 3:6, 7:5, 6:2, 6:4
Élő közvetítés: Roland_Garros_2014_döntőx