NB I

Türelemért cserébe új, tüzes csapatot ígér a Vidi edzője

  • Fotó: vidi.hu

Joan Carillo lett a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője. A spanyol szakember szélfoglalójában türelmet kért a szurkolóktól, ugyanakkor elmondta, hogy egy teljesen új, egyedi stílussal rendelkező csapatot épít nekik cserébe.

Carillo türelmet kér a szurkolóktól / vidi.hu

Pénteken jelentették be, hogy a következő idényben már Joan Carillo, a piros-kékek eddigi másodedzőjének irányításával készül a Videoton együttese. A székesfehérvári alakulat csupán a negyedik helyet szerezte meg idén az OTP Bank Ligában, így hiába a magyar szinten kiemelkedő költségvetés, a gárda lemaradt a nemzetközi kupaindulást érő helyekről. A portugál José Gomesnek nem is lehetett így maradása, így most egykori segítőjének kell visszavezetnie a helyes útra a Videotont.

"Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, inkább a jövőt akarom építeni. Az elmúlt szezon elején volt egyfajta átalakítás, jól kezdtünk, de visszaestünk az év vége felé, és voltak csalódást keltő dolgaink. Mindenképpen el kell érnünk egy erősebb szintet, ezen fogunk dolgozni a kollégáimmal" - fogalmazta meg elsődleges elvárásait a vidi.hu-nak adott első nyilatkozatában Carillo. "A klub azt várja egyértelműen, hogy mindig győzelemre játsszunk, így is fogunk tenni. A játékosokon látni akarom a tüzet a mérkőzéseken és az edzéseken egyaránt, nagyobb akarást várok a korábbiaknál. Ha a csapat és a szakmai stáb mindent megtett, nyugodtan ülhetünk le értékelni a szezont jövőre. Az eredmények pedig minősítik majd a csapatot."

Carillo elsősorban arra törekszik majd, hogy eredményes és sajátos stílust alakítson ki csapatával, amelyhez viszont türelmet kér a fehérvári drukkerektől. "Ki kell alakítanunk egy saját, ránk jellemző játékstílust, ami megkülönböztet a többi csapattól, a játékosoknak pedig tudniuk kell, hogy mit jelent a Videoton FC-ben játszani, az edzéseken és a meccseken is 100%-ot kell produkálniuk! És természetesen újra el kell érnünk, hogy a szurkolók magukénak érezzék a klubot, mögöttünk álljanak és segítsék a csapatot...Azt kérem tőlük, bízzanak bennünk! Tisztában vagyok vele, mennyire fontos nekik a Vidi, és biztosíthatom őket, mindent meg fogunk tenni, hogy megháláljuk a szeretetüket. Nem fog menni egyik napról a másikra az új csapat kialakítása, ezért azt is kérem, hogy legyenek türelemmel, de együtt sikeresek leszünk, ebben biztos vagyok."

Az újdonsült vezetőedző elmondta azt is, hogy a nyár folyamán vélhetően egy külföldi és egy magyarországi edzőtábort is szerveznek a csapatnak, a lehetséges igazolásokról pedig azt mondta, csak olyan játékosok érkezhetnek a klubhoz, akik valóban minőségi erősítést jelentenek a számára.

144894