Twitter

Messiék és Xaviék is vigyorba szedték a ráncokat

A hatharom.com-on keresztül követhetitek a legnépszerűbb sportolók, csapatok Twitter-oldalát. Körülnéztünk, hogy az elmúlt órákban mi történt a mikroblogon.

A hatharom.com-on a magyar sportoldalak közül egyedüliként exkluzív Twitter-oldalt üzemeltetünk, ahol a sportvilág legfontosabb szereplőitől, csapatoktól, statisztikákról olvashattok színes bejegyzéseket a népszerű közösségi oldalról. Twitter-oldalunkon listázhatjátok a szereplőket sportágak, focisták, pilóták, teniszezők illetve egyéb szempontok szerint. A cikkek alatt közvetlenül a témához kapcsolódó Twitter-tartalmakat olvashattok, amelyek az adott sportághoz, személyhez, csapathoz fűződnek.


Foci

Már egy hét sincs hátra a foci vb rajtjáig, így természetesen javában készülnek a csapatok a tornára. A Twitteren az egyik legaktívabb csapatnak a spanyol bizonyult, hiszen szinte a válogatott valamennyi tagja megosztja a felkészülés pillanatait a rajongókkal. A címvédő spanyolok szombat este Salvador együttesével mérik össze erejüket, a képek tanúsága szerint a csapaton belüli hangulatra egyáltalán nem lehet panasz.

Villa, Pedro, Xavi, Iniesta és Martinez - jókedvűen készülnek a spanyolok

A spanyolokhoz hasonlóan az argentinoknak sem kell a szomszédba menniük egy kis jókedvért. A torna egyik legnagyobb esélyesének számító albiceleste néhány napja 3-0-s győzelmet aratott Trinidad&Tobago felett, péntek este pedig Szlovénia ellen tart majd főpróbát. Hogy minden rendben van az argentinok háza táján, azt jól mutatja Lionel Messi fotója is, amin a válogatott tagjai éppen a hivatalos csapatfotózáshoz készülődnek. Szemmel láthatóan a srácok élvezték a dolgot, ki tudja, talán az elegáns viselet okozott nekik ekkora örömöt...

A gauchók elegánsra vették a figurát

Argentínával egy csoportban szerepelnek a vb-újonc bosnyákok, akiknek soraiban ott van a Ferencváros fiatal védője, Muhamed Besic is. Bosznia-Hercegovina nem titkolt célja, hogy meglepetést okozzon a brazíliai tornán, ebben a projektben pedig a válogatott első számú gólfelelőse, Edin Dzeko lehet a kulcsszereplő. A Manchester City ásza anyanyelvén kívánt sok sikert saját magának és csapattársainak az alábbi fényképpel!

Dzeko és a bosnyákok - köztük a ferencvárosi 'Muméval"

A holland válogatott csatársztárja, Robin van Persie ugyan még nem heverte ki teljesen sérülését, ám saját bevallása szerint a nyitómeccsre már 100 százalékos állapotban lesz. Szüksége is lesz az Oranjénak RvP tapasztalatára és persze góljaira is, hiszen Louis van Gaal válogatottjában hemzsegnek a fiatal tehetségek. Van Persie mikorblogján a vb egyik legjobb reklámjának titulált "The Game before the Game" videót osztotta meg, amelyben ő maga is szerepet kapott. Motivációnak nem rossz, bár ugye ízlések és pofonok...

Tenisz

A teniszvilág központja most Párizsban van, hiszen a hétvégén rendezik meg a Roland Garros döntőit. A női egyéniben Marija Sarapova és Simona Halep csap össze, ám az igazi slágermeccs Rafael Nadal és Novak Djokovics vasárnapi ütközete lesz. A világranglista-vezető, nyolcszoros bajnok spanyol klasszis a pénteki elődöntőben könnyedén intézte el a skót Andy Murray-t, kilencedik párizsi fináléját pedig családi körben, egy díszes vacsorával ünnepelte meg.

Nadal családi körben ünnepelte meg, hogy 9. alkalommal jutott a döntőbe

A pénteki napon Novak Djokovics a torna meglepetésemberével, a lett Ernesto Gulbisszal találkozott. A szerb teniszezőnek az első két játszmában nem okozott gondot Gulbis játéka, ám a túlzott magabiztosság végül visszaütött, így a harmadik játszmában Djokovics visszaesett, így négyszettes meccsre kényszerült. Az elődöntők legszebb ütéseit a torna szervezői szedték egy csokorba.

Eközben az Australian Open-győztes Stanislas Wawrinka már Londonban tartózkodik, ahol javában készül a füves szezonra. A svájciak kiválósága a Queens-i tenisztornán ragad majd ütőt, de mielőtt hozzáláttak a munkához, edzőjével, Magnus Normannal tartottak egy nagybevásárlást az egyik szupermarketben.

Wawrinka bevásárolt, Norman pedig ennek kifejezetten örül

Kosárlabda

Elkezdődött az NBA nagydöntőjének párharca is, ám a kanadai irányító, Steve Nash inkább élvezi a szabadságát, mintsem a meccsel foglalkozzon. A veterán passzkirály péntek este egy kiadós bulit csapott a cimborákkal, az Instagramra felrakott képe alapján, nem vennék rá mérget, hogy csak üdítőztek egész este..

Steve Nash, a "partyállat"

Az NBA nagydöntőjének első meccsét 110-95-re a San Antonio Spurs együttese nyerte meg. A nyitómeccs egyik hőse az elnyűhetetlen Tim Duncan volt, aki a Liga honlapja szerint leradírozta a pályáról Chris Bosht. Nézd meg az első meccs statisztikáit!

Bosh nem tudta megállítani Duncant

Az első meccs utolsó negyedében a Miami Heat szupersztárját, LeBrom Jamest  sérülés miatt le kellett segíteni a pályáról. A találkozó utáni sajtótájékoztatón James megnyugtatott mindenkit, ott lesz a második találkozón, saját egészségi állapota mellett pedig szót ejtett a légkondíciónáló elromlása okozta extrém körülményekről is.