NB I

Kétgólos vereséggel ünnepelt a Debrecen, "csak" öttel nyert a Győr

Pontszámot tekintve utolérte a Győr a Debrecent az OTP Bank Liga tabellájának élén, de jobb gólkülönbségével bajnok a hajdúsági csapat.

 - Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

Debrecenben az első félidőben nagy fölényben játszott a hazai csapat, sok lehetőséget alakított ki. Ugyanakkor egyiket sem sikerült kihasználni, és egy-egy hátul elkövetett hibájukban a Honvéd vezető gólja is benne volt.

Ez nem született meg a szünetig, a második játékrészben azonban igen. A 63. percben Vernes lépett ki, majd Novakovics lábai között betalált. (0-1)

A folytatásban még inkább nyomott a Loki, amelynek a hosszabbításban egyértelműen tizenegyest kellett volna kapnia, a játékvezető azonban ezt nem adta meg, Kemenes indított, Lőrinczy pedig megszerezte a fővárosiak második gólját is. (0-2)

Emiatt feszült hangulatban ért véget a mérkőzés, de a veresége ellenére is aranyérmet ünnepelhetett a Debrecen.

A hatharom.com erre a mérkőzésre adott PROTIPPJE ezzel nem jött be, hiszen tippmesterünk arra számított, hogy a Debrecen rengeteg helyzetéből néhányat kihasznál, és legalább kétgólos győzelmet arat.

[1609998] 2014-05-31 20:00:00 Debrecen - Honvédx;

Tizennégy gólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a tavalyi bajnok Győrnek a címvédéshez, de erre természetesen nem volt reális esély. Horváth Ferenc tanítványai azért így is fölényesen, 5-0-ra nyertek a Mezőkövesd ellen, így azonos pontszámmal, rosszabb gólkülönbséggel szorultak a második helyre.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Győri ETO FC - Mezőkövesd-Zsóry 5-0 (2-0)
Gyirmót, 3000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Lang (28.), Wolfe (36.), Trajkovic (79.), Djordjevic (82.), Kronaveter (88.)
sárga lap: Kronaveter (37.), illetve Takács P. (20.)
 
Győr: Pogasic - Wolfe, Lang (Djordjevic, 57.), Had, Völgyi - Trajkovic, Kamber, Kronaveter - Dudás (Illés, 62.), Burgos, Andric (Mervó, 67.)
 
Mezőkövesd: Horváth T. - Búrány, Velicky (Szilvási, 83.), Fótyik, Gévay - Melczer V. (Csirmaz, 69.), Hegedűs D., Bognár, Takács P., Harsányi - Balajti (Menougong, a szünetben)
[1609996] 2014-05-31 20:00:00 Győr - Mezőkövesd Zsóryx;
  • Pro
    Tomihmv
    2014. május 31., Szombat 13:54
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Debrecen -1.5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.75
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Buli, fieszta, bajnokavatás. Erre készül a Debrecen, már pedig az ilyen alkalmakhoz győzelem dukál. Ez könnyedén összejöhet a cívisvárosiaknak, hiszen pazar formában vannak, míg szombati ellenfelük, a Honvéd zsinórban nyolc vereséget gyűjtött be az elmúlt hetekben a bajnokságban...

      Az új stadionban minden jegy elkelt szombatra, vagyis telt ház fogadja a feleket, ami mondanunk sem kell, hogy kinek a dolgát könnyíti meg. Ráadásul amellett a tény mellet sem szabad elmennünk, hogy amíg a hajdúságiak a legjobbjaikkal állnak ki, önfeledten futballozhatnak, addig a vendégek főleg fiatalokat küldenek a pályára, és ugye Rossi kirúgása után megbízott edző irányítja a fővárosiakat, akik már nagyon várják a szezon végét...

      A felek közt alapvetően nagy a tudásbeli különbség, ráadásul a motivációk közt is ég és föld a különbség, éppen ezért úgy vélem, hogy a debreceniek magabiztosan, legalább két góllal legyőzik a Honvédot.

    • Eredmény:

      0 - 2( 0 - 0)