Női kézilabda

Szerb válogatott kapust igazolt a Fradi

A Ferencváros női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Katarina Tomasevics, a szerb válogatott kapusa, aki két évre szóló szerződést írt alá a zöld-fehérekhez.

Tomasevics pótolja Abramovicsot

Ugyan a magyar ezüstérmes csapatnál még nem jelentették be hivatalosan a 30 éves kapus érkezését, francia és szerb portálok már kény tényként kezelik a vb-ezüstérmes Tomasevics érkezését.

A szerb válogatottban 54 alkalommal szereplő portás a francia bajnokságban szereplő Nantes együttesét erősítette, azelőtt pedig a német Thüringer gárdájánál légióskodott. Korábban megfordult az oszták Hypónál, a spanyol Bera Beránál és a dán Esbjergnél is.

A Ferencvárosnál első számú kapusként számításba vett Alena Abdamovics idén nyáron befejezi aktív pályafutását, így a zöld-fehéreknek mindenképpen szüksége volt egy nemzetközi szintű kapusra.

Az elmúlt három évben két KEK-győzelmet is begyűjtő Fradinál az idei év kevésbé bizonyult sikeresnek, mert bár tavaly ősszel sikerült legyőzniük a nyitófordulóban a Győri ETO Audi KC-t, végül a bajnokságban és a Magyar Kupában is simán alulmaradt legfőbb honi riválisával szemben. A nemzetközi porondon sem alkotott ezúttal maradandót Elek Gábor alakulata, hiszen már a csoportfázis során elvérzett, igaz az előtte végző dán FC Midtjylland és a Buducsnoszt Podgorica is végül a Final Four-ig menetelt.