Bajnokok Ligája

Simeone nem szomorú, Ancelotti megígérte a trófeát

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután szombat este a lisszaboni döntőben, hosszabbításban 4-1-re legyőzte a városi rivális Atlético Madridot.

Ancelotti a fellegekben - fotó: AFP

A Real Madrid tizenkét év után először, története során tizedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai futballtrófeát. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője az angol Bob Paisley után a második tréner, aki háromszor diadalmaskodott a sorozatban. Az olasz szakember 2003-ban és 2007-ben a Milannal jutott fel a csúcsra. Az olasz tréner közvetlenül a lefújás után hatalmas boldogságról beszélt, majd a meccsről is szót ejtett.

"Rendkívül nehezen született meg az egyenlítés - utalt Sergio Ramos 93. percben szerzett góljára Ancelotti. - Kevés területünk volt, az Atlético kiválóan védekezett, de mindent megpróbáltunk. Az utolsó pillanatig küzdöttünk és a gól után teljesen megváltozott a meccs. A gólunk erőt adott és talán még jobban akartuk a győzelmet. Azt is mondhatják, hogy szerencsések voltunk, de azt is, hogy nem adtuk fel az utolsó pillanatig. Ez a futball, néha szerencsés vagy, néha a balszerencse üldöz. A szünetben azt mondtam, hogy gyorsabban kell játszanunk és jobban kell bíznunk az offenzív képességeinkben. Ugyanezt magyaráztam 90 perc után is, támadjunk, mert ezzel tényleg gondokat okozunk nekik."

Ancelotti szerint nehéz szezonon van túl.

"Az első napomon, amikor beléptem a Santiago Bernabéu Stadion trófeatermébe, azt mondtam az elnöknek, hogy egy kupa hiányzik és meg kéne szereznünk ebben a szezonban - folytatta Ancelotti. - Megszereztük, az elejétől fogva éreztem a bizalmat a teljes klub részéről. Minden döntő rendkívül nehéz és ez is az volt. Az egész szezon kemény, ezzel együtt jó volt. Az első közös szezon volt, megpróbáltuk megváltoztatni a csapat stílusát és a játékosok fantasztikusak voltak. Megnyertük a világ legfontosabb klubtornáját. A Bayern elleni elődöntő után talán nem értünk el jó eredményeket, ennek ellenére csak gratulálni tudok a játékosoknak."

A Real Madrid mestere tisztelettel beszélt az Atlético Madridról.

"Marcelo nem örült, hogy nem volt a kezdőcsapat tagja, de amikor pályára lépett, egyike volt a meghatározó játékosoknak - fogalmazott Ancelotti. - Beszéltem Simeonével, a meccs előtt gratuláltam neki a bajnoki címhez. Tisztelned kell egy olyan csapatot, amely ugyan nem nyert, de végig küzdötte a meccset. A végén megérdemelten nyertünk."

Ezúttal nem járt sikerrel az Atlético - fotó: AFP

Diego Simeone, az Atlético Madrid mestere szerint emelt fővel jöttek le a pályáról.

"A teljes képet kell nézni, a Real Madrid jobb volt a második félidőben, beszorított minket, nem tudtunk kijönni - értékelt Simeone. - Ezért csodálatos a futball. Sokan azt mondják, a győzelem a legfontosabb, de mi olyan támogatást kaptunk a szurkolóktól, hogy van más is. Nyerhetsz vagy veszíthetsz, ezúttal elbuktunk, de mindent beleadtunk. Jól játszottak a játékosaim, emelt fejjel jöttek le a pályáról és a következő szezonra gondolhatnak. Nem vagyok szomorú, csak keserű. Azt kívánom, bárcsak megnyertük volna, de nem sikerült. Felül tudok emelkedni ezen. A futballban mindent megkapsz egy nap, aztán semmit a következőn. Folytatni kell. A szurkolóknak nincs okuk a szomorúságra, büszkék lehetnek, mert kiváló szezonunk volt. A következő szezonban is küzdeni kell, ismét gondokat kell okozni a riválisainknak. Hétfőn már a következő idényre készülünk, megnézzük ki távozik és ki marad, aztán a lehetséges új játékosokat szemlézzük." 

Simeone szerint Diego Costa játéka miatt őt terheli a felelősség.

"Az én felelősségem volt Diego Costa szerepeltetése - folytatta Simeone. - Hibáztam, mert korán le kellett őt cserélnem. Sajnos nem volt olyan állapotban, mint az előző nap. Egymás szemébe néztünk és nem akartuk vesztegetni az időt, hogy egy játékossal kevesebbel játszunk."

A Real Madrid negyedik gólja után Simeone a pályára rontott és Raphael Varane-t próbálta kérdőre vonni. A Real francia védője Cristiano Ronaldo büntetőjét követően az Atlético kispadjához rúgta a labdát és ezzel elszakadt a cérna az Atlético mesterénél.

"Remélem, Varane tanulni fog az esetből - reagált higgadtan Simeone a meccs után. - Remek játékos, nagy jövő áll előtte."

[1689206] 2014-05-24 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;
[1689206] 2014-05-24 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx