Bajnokok Ligája

A La Décima fontosabb, mint a világbajnokság - így látták a főszereplők

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután szombat este a lisszaboni döntőben, hosszabbításban 4-1-re legyőzte a városi rivális Atlético Madridot.

Casillas hibázott, de Sergio Ramos megmentette a meccset - fotó: AFP

A Real Madrid tizenkét év után először, története során tizedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai futballtrófeát.

Marcelo: Óriási élvezet. Lassan lendültünk bele, de küzdöttünk, önfeláldozóak voltunk és mindent megtettünk a szurkolókért. Nagy élmény érte azokat, akik a pályán, a kispadon és a lelátón voltak. Erre nincsenek szavak, óriási öröm van az arcokon. Rászolgáltunk erre.

Gareth Bale: Ez az, amiről minden futballista álmodik, megnyerni a Bajnokok Ligáját. Nincs ennél nagyobb a klubfutballban. Négyszer játszottunk az Atlético Madriddal ebben a szezonban, rendre szoros és nehéz meccsek voltak. Ha megszerzik a vezetést, akkor nagyon nehéz ellenük. Szerencsére a ráadásban egyenlítettünk és ezzel lélektani fölénybe kerültünk. Ha a saját játékunkat játsszuk, ha folyamatosan támadunk, ha azt csináljuk, amiben a legjobbak vagyunk, ha hiszünk magunkban, akkor nyerünk. Hihetetlen élmény volt felemelni a trófeát, szavakkal leírhatatlan. Örökre emlékezni fogok rá. Nem érdekel a vételáram, ha egy pennyért érkeztem volna, akkor is jól akartam volna játszani. Ezért jöttem a Real Madridhoz, nagy tornákon játszani és trófeákat nyerni.

Sergio Ramos: Az egész csapat hősökből áll. A csapatmunkának köszönhető a siker, a gólom sem csak az enyém, hanem minden madridistáé, azoké is, akik eljöttek ide, és azoké, akik odahaza maradtak. Régóta vártunk már erre, ki kell ezt élveznünk fenékig. Őrületes érzés, mindenért kárpótol ez a siker. Az utolsó pillanatig harcoltunk, megvolt az önbizalmunk is.

Di María: A végére megfájdult a lábam, nem tudtam rendesen sprintelni, ezért átadtam a helyem Marcelónak. Keményen megdolgoztunk a győzelemért. Egykori lisszaboni teljesítményemre figyelt fel annak idején a Real Madrid, jó volt visszatérni ebbe a városba és nyerni.

Iker Casillas: A tizedik BL-győzelem, a La Décima nagyon fontos volt, jelentősebb, mint a világbajnokság. Régóta vártunk erre, ez egy tökéletes szám. Az Atlético szerencsés gólt szerzett a hibám után, aztán sokat szenvedtünk. Jól védekezett az Atlético, a végén ölte az időt, de megcsináltuk. Néha elbukunk, máskor pedig megütjük a jackpotot.

Tiago: Mindent beleadtunk, de a végén elfogyott az erőnk. Egyszerre vagyok büszke és szomorú. Folytatni fogjuk, életünket adjuk ezért a csapatért.

Filipe Luis: Nem volt hiba Diego Costa szerepeltetése. Jól érezte magát és sajnos újra megsérült. Ennek semmi köze az előző sérüléséhez. Ő a legjobb játékosunk, két perc vele a pályán sokkal többet ér, mintha egyáltalán nem játszott volna. Fáj a vereség, de jó idényünk volt, megnyertük a bajnokságot és a BL-trófeára is pályáztunk, de a Real Madrid nagyszerűen játszott. Nem maradt erőnk a hosszabbításban. Megérdemelten nyert a Real, csak gratulálni tudunk nekik.

[1689206] 2014-05-24 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;
[1689206] 2014-05-24 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx