UEFA

Zidane nagymamája szerint ő a valaha volt legjobb - Platini

Michel Platini, az UEFA elnöke egy nappal a Bajnokok Ligája döntője előtt szurkolói kérdésekre válaszolt a facebookon. Ebből szemezgettünk.

A drukkerek természetesen nem csak udvarias kérdéseket tettek fel az UEFA-elnöknek, és nem mindegyikük megnyilvánulásai tükröztek feltétlen szeretet. Ő persze ezekre nem válaszolt, de azért egy-két érdekes felvetésre reagált. Például elárulta, hogy kíváncsian várja, hogyan teljesít a gólvonal-technológia a nyári világbajnokságon.

Még mindig a műszaki megoldások ellenzője - Fotó: AFP

"Európában leghamarabb a következő Európa-bajnokságon vethetjük be a technológiát, de a klubsorozatokban nagyon drága lenne a kiépítése. De még meg kell látnunk, hogy beválik-e" - reagált Platini egy kérdésre.

A francia sportdiplomata egyébként hangos ellenzője a videóbírónak és más műszaki megoldásoknak a labdarúgásban, és ezt újfent bizonyította.

"Bonyolult ez a dolog. Lehet kétszáz rossz döntés egy meccsen, és ha mind a kétszázat visszanéznénk, öt óráig tartana a mérkőzés. Az alapvonali játékvezetőkkel uraljuk a helyzetet" - mondta az elnök, akinek ezzel az álláspontjával nem feltétlen értünk egyet.

Ami a szombati esélyeket illeti a Real Madrid és az Atlético Madrid BL-döntőjében, Platini nem foglalt állást: "A döntő mindig nehéz, és itt most tényleg nagyon nehéz lenne tippelni. Tényleg fogalmam sincs. Az nyer, akinek majd odaadom a trófeát."

Annak azért örülhetünk, hogy az utóbbi években megfigyelhető fociexporttal szembe helyezkedve a Bajnokok Ligája döntőjét a vezető továbbra is Európában tudja csak elképzelni.

"Két európai csapat döntője Európában marad. Amíg én vagyok az elnök, nem igen lesz esély arra, hogy ez megváltozzon" - jelentette ki kategorikusan.

Platinit több szurkoló is próbálta játékosok összehasonlítására, egy-egy kategóriában a legjobbak kiemelésére kérni, ami elől ő persze igyekezett kitérni. Ez a legfrappánsabban akkor sikerült, amikor meg kellett volna állapítania, hogy ő maga vagy Zinedine Zidane volt-e minden idők legjobb francia játékosa.

"Az én nagymamám szerint én, az övé szerint ő" - mondta a sportdiplomata.


Szombaton tehát az év mérkőzése rendezik - már ami a klubfutballt illeti -, a Bajnokok Ligája fináléjában történelmi ütközetre készül Real és az Atlético. Ez lesz az első olyan alkalom, amikor ugyanazon város két csapata játszik egy európai kupadöntőt, és az ötödik olyan, amikor két, azonos nemzetiségű csapat játssza a BL-döntőt.

Az esélyek a Real Madrid mellett szólnak, hiszen a fogadóirodák fele akkora szorzót kínálnak Cristiano Ronaldóék sikerére, mint Diego Simeone csapatának újabb bravúrjára. A két madridi gigász az idei szezonban négy alkalommal találkozott egymással, a királyi gárda kétszer, míg a Matracosok egyszer nyertek, legutóbb márciusban pedig döntetlenre végeztek a felek.

A Real Madrid-Atlético Madrid Bajnokok Ligája döntőről a hatharom.com szombaton élő szöveges tudósítással jelentkezik!

Szerinted ki nyeri meg idén a Bajnokok Ligáját?x;
[1689206] 2014-05-24 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;