Bajnokok Ligája

Ezt várjuk a BL-döntőtől - tippel a hatharom.com

Természetesen a hatharom.com is izgatottan várja már a 22. Bajnokok Ligája fináléját és azt, hogy mire megy egymással a Real Madrid és az Atlético Madrid. A sorozat történetében először forduló elő, hogy városi derbit rendezzenek a döntőben, a történelmi mérkőzés pedig szerkesztőségünk tagjait sem hagyja hidegen. Íme, ezt várjuk mi a BL-döntőtől!

Vásárhelyi Tamás: Real Madrid

Bár a szívem inkább a kivételes szezont futó Atlético felé húzna, az eszem azt mondatja, hogy a Real gyengébben sikerült bajnoki hajrája annak köszönhető, hogy Carlo Ancelottiék nagyon akarják azt a bizonyos tizediket. Ha meglesz ugyanis a jubileumi BEK/BL-siker, akkor senkit nem érdekel majd a bajnoki harmadik hely. A sérülésekkel sújtott Atlético nagyot küzd majd, vezetni is fog, de fogcsikorgatós meccsen az utolsó tíz percben szerzett góllal a Real Madrid végül 2-1-re nyer. C. Ronaldo is megünnepeltetheti majd magát, mert a vb-n úgysem vár majd rá túl sok sikerélmény ezen a nyáron...

Maruzsa István: Real Madrid

Úgy érzem, ezt a döntőt a több egészséges alapember megléte döntheti el. Ebben pedig a legutóbbi hírek szerint a Real Madrid jobban áll. Ancelotti megtehette a múlt héten, hogy Ronaldót kivette a keretből az utolsó pillanatban, míg Simeonénak kockáztatnia kellett, és ráfázott. A Barcelona ellen Costa és Turan nélkül is jók voltak egy döntetlenre, de a Realban több gólt érzek, míg az Atléticóban megint csak egyet, ha nem lesz ott a pályán a házi gólkirály.

Kele János: Atlético Madrid

Folytatódik az utóbbi két év tendenciája, és kiélezett, szoros, kevés gólos BL-döntőt látunk majd. Érdemes lesz figyelni, mire megy a Real Xabi Alonso nélkül, sokkal érdekesebb, mint hogy játszik-e Diego Costa a túloldalon. A döntő faktor az lehet majd, mennyire fekszik a labdatartás Ancelottiéknak, hiába alakította át ugyanis Mourinho kontracsapatát az olasz, a Real még mindig akkor igazán veszélyes, ha lendületből támadhatja az ellenfél kapuját. Simeone nem lesz szívbajos, simán beparkolja majd a buszt a kapuja elé, és abban is biztos vagyok, nemhogy területet, levegőt sem fog hagyni Ronaldónak és Bale-nek. A Realban így Modric lesz a kulcsember, ha ő tudja olyan minőségben mozgatni a csapatot, ahogy tette azt az év első hónapjaiban, akkor bajban lehet az Atléti - ha nem, akkor viszont a Matracosok rakkolós stílusa fogja uralni a meccset. Nem véletlen, hogy egyedül Simeone csapata veretlen még az idei BL-ben, piszok nehéz átgyalogolni rajtuk, és ez most a Realnak sem fog sikerülni. Az is igaz viszont, hogy a két csapat legutóbbi 30 meccséből csak kettőt nyert az Atlético, úgyhogy arra sem lenne túl jó ötlet fogadni, hogy simán fordul a kocka. Nálam ez így országos iksz, mondjuk 1-1, utána meg a tizenegyeseknél már az fog dönteni, hogy kinek remeg kevésbé a lába. Végül az Atlético nyer, már csak azért is, mert a két csapat eddigi öt egymás ellen vívott kupadöntőjéből egy híján mindet behúzták.

Barcsai Róbert: Real Madrid

Arda Turan és Diego Costa Barcelona elleni sérülése szerintem fáradtságról árulkodik. Akkor a csapatban volt elegendő tartás, és sikerült kiharcolni a bajnoki címet, a BL-ben viszont ez szerintem kevés lesz. Mindemellett a Realt tapasztaltabbnak gondolom és az idő is Ronaldóéknak dolgozik. Ha rendes játékidőben vagy hosszabbításban dől el, akkor a Real Madrid nyer, ha büntetőkkel, akkor bármi lehet. Utóbbira alapozni nem lehet, és ez elég sovány ellenérv a Real Madriddal szemben, így voksomat rájuk teszem.

Nacsa Tamás: Real Madrid

Az elmúlt évi döntőhöz képest gyengébb mérkőzést várok, ám abban biztos vagyok, hogy indulatokból és érzelmekből nem lesz hiány. A Királyi Gárda ászai a fináléra felépülnek, míg a Matracosokéi nem, ez pedig döntő faktor lehet. Ám nem várok sima mérkőzést, véleményem szerint a rendes játékidőben döntetlenre végeznek a felek, majd a hosszabbításban kijön az, hogy a Real Madridnak jelenleg hosszabb a kispadja.

Göbölyös János: Real Madrid

Az idény elején kevesen gondolták volna, hogy 2014-ben történelmi jelentőségű BL-döntőt rendeznek Lisszabonban. Ugyanazon város két csapata soha nem játszott még egymással finálét, Madrid tehát ebből a szempontból úttörő lett, és valljuk be, elég kevés rá az esély, hogy egyhamar követője lesz. Azzal, hogy az Atlético megtörte a Primera Divísonban tíz éve tartó Barcelona-Real hegemóniát, azaz aranyérmes lett, azt gondolhatnánk, David Villáék hátradőlhetnek, ami ezután jön, az már csak ráadás, ha úgy tetszik, hab a tortán. Azt nem mondom, hogy az esélytelenek nyugalmával készülnek a királyi gárda ellen, hiszen a Camp Nou-ban sem nekik állt a zászló, mégis lehozták ikszre a meccset, ráadásul két kulcsjátékosuk, Diego Costa és Arda Turan nélkül fékezték le a Barcát. A Real ellen ekkora hátrány már nem fér bele, főleg úgy, hogy Cristiano Ronaldo és Gareth Bale felépült, mindketten játékra készek. A matracosokkal kapcsolatos legfrissebb hírek szerint Simeone számíthat Turanra, Costa szerepeltetése ugyanakkor erősen kérdéses. Ez a bizonytalanság, illetve a blancóktól szokatlan, tizenkét éve tartó, BL-trófea nélküli periódus, no meg persze az elszórakozott bajnoki véghajrá mind-mind amellett szól, hogy a Real – most éppen Carlo Ancelottival - tizedszer is feljut az európai klubfutball csúcsára. Hosszabbítás nélkül, 2-1-es győzelemmel.

Szabó Tamás: Real Madrid

Korábban is előfordult, hogy az Atlético Madrid kilépett a Real Madrid árnyékából, de ezúttal jóval nagyobb tettet hajthat végre: teljesen fölé nőhet. Ha a hazai után a nemzetközi porondon is lenyomja a városi riválist, akkor mesebeli fordulatot produkál. Én bírom a meséket, de nem hiszem, hogy elég erő maradt az Atléticóban egy újabb regéhez. Ráadásul a Real ellazsálta a bajnoki hajrát, szerintem hetek óta a döntőre és a tizedik BL-diadalra készül. Valami azt súgja, fölényesen lenyomja az Atléticót.

Szabó András: Real Madrid

Szerencsére elég könnyűek az előjelek, amikből jósolni lehet. Az Atlético kezd elfáradni, és bár múlt héten behúzta a bajnoki címet, Diego Costa és Arda Turan sérülése így is bizonyítja: ki vannak zsigerelve a hosszú idény után játékosaik, egyre görcsösebben játszanak az év elejéhez képest. Ezért szerintem a blancók emelhetik majd a magasba a nagyfülű trófeát; még Xabi Alonso nélkül is esélyesebbek, pláne, hogy Ronaldo és Bale is bevethető lesz.

Drégelyvári Anna: Real Madrid

A Real Madrid nyeri meg a Bajnokok Ligáját, mert történelmi küldetés a "La Décima" megszerzése. Mert a királyiak az utóbbi 12 évük legfontosabb meccsére készülnek, és ugyan az utóbbi hetekben láttuk a csapaton, hogy kiengedett, és örök közhely, hogy "egy mérkőzésen bármi megtörténhet", most ezt az egyet nem engedik elveszni. Mert a rutin mellettük szól, mert Ancelotti már kétszeres BL-győztes edző. Mert a világ legjobb kapusa megérdemli, hogy felemelje a BL-serleget. Casillas tízből kilenc döntőt megnyert a Real Madriddal és a spanyol válogatottal (amikor ő védett), azaz ő is a saját "Décimájára" készül. Mert - fejet hajtva az Atlético fantasztikus menetelése előtt - szerintem Ronaldóék jobban akarják. Mert Ronaldo, Bale és Ramos (!) jelentheti a különbséget.

Varró Péter: Atlético Madrid

Az ilyen slágermeccseken általában a közvélekedéssel egyetemben én is a favorit győzelmét várom, ám ezúttal Atlético Madrid sikerére tippelek. Már csak azért is, mert a döntőkben a papírforma legtöbbször borul. Simeone fiai egész évben csodát műveltek, ha egy csapatnak pedig ennyire kijön a lépés, akkor abban a szezonban mindent vihet. Az idei Atlético ellen csak topformában lévő csapatoknak volt esélye, ellenkező esetben szinte lehetetlen legyőzni, láthattuk ezt a Chelsea vagy épp' a Barcelona esetében, és bár sokan a pihentetésre fogják a Real utóbbi hetekben tanúsított bukdácsolásait, a leeresztés sokba kerülhet a blancóknak. Fáradtság és hiányzók ide vagy oda, "Cholo" gladiátorai még utolsó erőtartalékait mozgósítva "odalépnek" a Realnak. Kiváló hangulatú találkozóra számítok, ahol az Atlético szurkolói lesznek a hangosabbak, így 2004 után Cristiano Rolando újabb fontos döntőt veszíthet el a Fény Stadionjában.

A Real Madrid-Atlético Madrid Bajnokok Ligája döntőről a hatharom.com szombaton élő szöveges tudósítással jelentkezik!

Szerinted ki nyeri meg idén a Bajnokok Ligáját?x;
[1689206] 2014-05-24 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;