Magyar válogatott

Pintér szerint fel merték vállalni a játékot, és ez nagy dolog

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Dániával a debreceni Nagyerdei Stadionban csütörtökön rendezett barátságos mérkőzésen.

Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

"Nagyon jó dán válogatott ellen játszottunk, ezt mindenki tudta előre, és láthatták, hogy milyen komoly csapatokban játszanak, illetve a pályán milyen fegyelmezetten, szervezetten, nagyon jól futballoznak" - kezdte értékelését Pintér Attila az M1 kamerája előtt.

"Én a játékosaimnak csak dicséretet tudok mondani, hiszen meg tudtuk szerezni a vezetést, majd újra meg tudtuk szerezni a vezetést. 1-0-nál, amikor Lipták megsérült, ha picit rutinosabb, lefekszik vagy leül, cserélni tudunk, bemegy az egészséges játékos, lehet hogy el tudtuk volna kerülni azt a gólt. De összességében elégedett kell, hogy legyek, hiszen volt lehetősége a dán válogatottnak, de nagyon fegyelmezetten és jól tette a csapat a dolgát" - folytatta a szövetségi kapitány.

"Ha picit pontosabban jövünk ki a kontráinkból, akkor szerezhettünk volna még gólt. Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával és periódusokban a játékával" - fűzte hozzá Pintér.

A szakvezető - akit kommunikációs tréningre küld az MLSZ - külön kitért a középpályásainkra. "Meg kell találnunk azt a kellő középpályássort, amely fel meri vállalni még jobban a játékot. De azt gondolom, ezek a játékosok mindent megpróbáltak, hiszen most vannak másodszor így együtt. Ahhoz képest megpróbálták a játékot játszani. Kisebb-nagyobb sikerrel, de legalább fel mertük vállalni a játékot és azt gondolom, a dán válogatott ellen ez nagy dolog."

"Az első félidőben lassan játszottunk, ennek ellenére a magyaroknak egyetlen egy helyzetük volt, amelyet gólra váltottak. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, ennek pedig meglett az eredménye, hét-nyolc helyzetünk volt, domináltuk az összecsapást" - mondta Morten Olsen, a dán válogatott szakvezetője.

Pintér és Olsen 1988-ben játékosként álltak szemben egymással, az a meccs is 2-2-es döntetlennel végződött.

[1672473] 2014-05-22 20:15:00 Magyarország - Dániax;