NB I szubjektív

Mesébe illő izgalom - némi csúszással

  • Göbölyös János

Folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 29. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Horváth Ferenc - még ha nem is mindenben volt igaza - ezúttal is színt vitt a szürkeségbe a nyilatkozatával

Nem jó az, ha valakit felizgatnak, aztán úgy hagyják. A probléma azért áthidalható, a közmondás szerint adja magát a megoldás - Magad uram, ha szolgád nincs. Horváth Ferenc - miután csapata, a Győr legyalulta az amúgy is szétforgácsolt Kaposvárt - kellően felhergelte magát. Nem volt ez látványos kirohanás, nem remegett a hangja, a szemei sem szikráztak, ám amit nyilatkozott, abból arra lehet következtetni, hogy vihar dúl a lelkében. Mondandójának első részében érzelmi húrokat pendített, aki él és mozog (körülötte), annak megköszönte a segítségét, a bizalmát. Akinek fogalma sincs, hogy áll éppen a magyar bajnokság, és csak az edző szavaira hagyatkozott, annak az jöhetett le a monológból, hogy az ETO vagy bajnok lett, vagy új szakvezetőt keres. Természetesen egyikről sincs szó, az aranyérem nagy valószínűséggel a Debrecené lesz, a kérdés csupán az, hogy vasárnap, az Yvette által elmosott Puskás Akadémia-DVSC meccs pótlása után, vagy a június elsejei, Honvéd elleni zárófordulót követően kerül pont a történet végére. A rend kedvéért megjegyzendő, amennyiben a Loki és az utolsó mérkőzésen a már kiesett Mezőkövesdet fogadó ETO azonos pontszámmal végezne, akkor a gólkülönbség dönt kettejük között, ez pedig jelenleg +13 a hajdúságiak javára.

Horváth Ferenc nyilatkozatára visszatérve, értem én a problémáját, utólag be is jött a jóslata, mert bár a kövesdiek döntetlent játszottak a Videotonnal, így is búcsúznak az NB I-től. A gondolatmenet lényege ezután következik, azzal, hogy a felcsútiak bent maradtak, a Debrecen ellen valóban nem lesz miért megszakadniuk, ergo Kondás Elemér csapata félgőzzel is célba érhet. Volt már, és lesz is hasonló szituáció a futballban (nem csak a magyarban, ahogyan azt Horváth sejttette), ezért aztán a fenti okfejtés nem más, mint egy tipikus összeesküvés elmélet. Jobb esetben egy kódolt üzenet, aminek megfejtéséhez nem kell különösebb IQ, az is érti, aki eddig csak üzletben látott bundát...A győri edzőnek az a mondata is sántít, amelyben azt fejtegeti, hogy talán a magyar bajnokság az egyedüli, amelyben az utolsó három fordulóban össze-vissza játszanak a csapatok. Anélkül, hogy belemennék az európai ligák versenyrendszerébe, nézzük csak az öt nagyot, ott miként alakult a hajrá. A németeknél és a franciáknál az utolsó két kör mérkőzéseit rendezték egy napon és egy időben, az angoloknál csak a záróforduló műsora volt egységes, míg az olaszok és a spanyolok egyáltalán nem uniformizáltak, az idény végét is a jól megszokott ,,kuszaság" jellemezte. Márpedig az említett nemzetek bajnoksága valamivel nagyobb értékkel és jelentőséggel bír, mint a magyar, a nézettségről nem is beszélve, a színvonalbeli különbséget meg felejtsük is el...Szóval, felesleges hergelni magunkat amiatt, hogy csak nálunk változatos a bajnoki finis, ez ugyanis egyszerűen nem igaz. Meg aztán a program egy éve ismert mindenki előtt, márpedig ha hinni lehet a ,,mi mindig csak a következő meccsre koncentrálunk" kezdetű, előszeretettel hangoztatott edzői szlogennek, akkor nem mindegy az órarend? Nem beszélve arról, hogy ha én már tudom a vetélytársam eredményét, és nyernem kell, az sokkal koncentráltabb teljesítményt feltételez, mintha azonos időben játszanék vele, és meccs közben különböző kommunikációs csatornákon keresztül értesülnék arról, hogy ott éppen mi az eredmény.

Mindent összevetve, hajlok arra, hogy a mezőnyben egyébként a legszimpatikusabban, legváltozatosabban és ha kell, a leghumorosabban nyilatkozgató Horváth Ferenc ezúttal is csak megpróbált színt vinni a szürkeségbe, valamiféle plusz feszültséget belecsempészni a véghajrába. Más kérdés, hogy a szavai után minden bizonnyal senki nem kerül felfokozott izgalmi állapotba, sem a felcsútiakat, sem a debrecenieket, de talán még a szövetséget sem foglalkoztatja a program módosítást célzó javaslat. Utóbbi szervezet amúgy is immunis az ilyesfajta kezdeményezésre, sőt, ha történetesen úgy alakul, hogy valóban változtatni kell egy-egy mérkőzés időpontján, megteszi akkor is, ha százezrek maradnak tv-közvetítés nélkül. Mint például a vasárnapi, Újpest-Diósgyőr Magyar Kupa-döntő esetében, amikor is az eredetileg kiírt 20.30 órás kezdést az MLSZ előrehozta 19 órára. Az indok akceptálható, a módosítás a fővárosból hazautazó DVTK-szurkolók érdekében történt, az viszont - Horváth Ferencnek mégis van valamiben igaza - tényleg talán csak nálunk fordulhat elő, hogy - a résztvevő csapatoktól, a kezdési időponttól függetlenül - az otthon maradó szurkolók (vagy csak az egyszerű, semleges nézők) nem láthatják az adott ország klubfutballjának egyik kiemelt jelentőségű találkozóját, a nemzeti kupa fináléját. Azaz, dehogynem láthatják - csúsztatva. Az MTVA állítólag másfél órás késéssel közvetíti a meccset, egyrészt az aznapi EP-választásokra hivatkozva, másrészt azért, mert az M2 20 óráig mesecsatornaként működik. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mondjuk a német, az angol vagy a spanyol állami (vagy bármelyik kereskedelmi) televízió hasonló esetben mit lépne, igaz, arrafelé el sem jutnak addig, hogy ez egyáltalán problémaként felvetődne.

Nem baj, örüljünk annak, hogy legalább lejátsszák a kupadöntőt, ráadásul aki a késő délutáni órákban megy el szavazni, vagy éppen nem akarja zargatni a gyereket mesefilm nézés közben, az sem marad le semmiről. Ha pedig mégsem hagyja nyugodni a kíváncsiság, rákattint valamelyik online közvetítésre, mondjuk a hatharom.com-ra, és máris képben lesz, mi történik éppen a Puskás Ferenc Stadionban. Azt viszont egyszer s mindenkorra felejtsük el, hogy az évtizedek óta rangján alul kezelt Magyar Kupa belátható időn belül eléri az őt megillető népszerűséget. Ami máshol a csúcs, az nálunk még mindig a beteljesületlen izgalom, ráadásul ezt a problémát még magunk sem tudjuk megoldani... 

OTP BANK LIGA 2013-2014
A 29. forduló eredményei
INFO   PUSKÁS AKADÉMIA FC-DEBRECENI VSC-TEVA elhalasztva
 
INFO   BUDAPEST HONVÉD FC-MTK BUDAPEST 0-2 (0-0)
Bozsik Stadion, 1150 néző. Vezette: Erdős József (Tóth II Vencel, Szalai Dániel)
Honvéd: Kemenes – Botka (Ikenne-King, 76.), Baráth, Ignjatovics, Alcibiade - Nagy G., Hidi, Vécsei - Job (Holender, 67.), Kapacina (Keita , 57.), Vernes. Megbízott edző: Simon Miklós. Cserepad: Czuczi, Bobál D., Ikenne-King, Keita, Holender, Bobál G., Mensah.
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór – Vass P., Vass Á. (Pintér , 90.), Kanta J., Vukmir, Horváth Zs. (Hangya, 82.) - Eppel (Bese, 46.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Frank, Hangya, Bese, Pintér.   
Gólszerző: Kanta J. (56., 62.)
Sárga lap: Job (51.), Botka (64.), ill. Nagy T. (62.), Kálnoki-Kis (81.)
 
INFO   MVM PAKS-LOMBARD PÁPA 4-0 (1-0)
Paks, 1000 néző. Vezette:  Vad II István (Erős Gábor, Becséri Gergely)
Paks: Molnár P. - Hefflet T., Fiola, Kovács G., Szabó J. - Bori, Kecskés (Nagy R., 69.), Windecker, Könyves (Kulcsár D., 64.), Bartha (Báló, 81.)- Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Csernyánszki, Lázok, Báló, Nagy R., Kulcsár D., Kiss T., Tököli.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Sekour, Jagodics, Németh M. – Eszlátyi (Marics , 71.), Présinger, Kulcsár K., Király (Horváth R. , 23.) - Kenesei, Orosz (Venczel , 84.). Megbízott edző: Nagy Mihály. Cserepad: Horváth G., Venczel, Marics, Baldauf, Horváth R.
Gólszerző: Könyves (39.), Bartha (49.), Simon A. (80.), Heffler T. (85.)
Sárga lap: Bartha (49.), Heffler T. (56.), ill. Jagodics (84.)
Piros lap: Kulcsár K. (28.)
 
INFO   DIÓSGYŐRI VTK-PÉCSI MFC-MATIAS 3-0 (0-0) 
Diósgyőr, 5000 néző. Vezette: Becséri Dániel (Viszokai László, ifj. Varga Gábor)
DVTK: Rados – William Alves, Debreceni, Kádár, Husics – Eperjesi, Kosztics, Elek Á. (Barczi , 46.), Augusto - Futács (Grumics, 64.), Bacsa (Gosztonyi , 75.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, Gohér, Vági, Gosztonyi, Nikházi, Barczi, Grumics.   
PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Lantos, Mohl - Kővári, Városi (Frőhlich, 82.), Horváth A. (Rácz F. , 68.), Márkvárt, Zsdrál - Szatmári L. (Wittrédi, 81.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Steer, Bailo, Beke, Frőhlich, Rácz, Wittrédi, Pölöskey P.   
Gólszerző: Futács (50.), Grumics (77.), Augusto (79.)
Sárga lap: Kosztics (64.), Kádár  (84.), ill. Nagy J. (5.), Horváth A. (67.)
 
INFO   ÚJPEST FC-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 6-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Ring György, Lémon Oszkár)
Újpest: Balajcza – Litauszki, Heris, Antón, Ngawa (Ligot, 80.)– Simon K., Vasziljevics, Balogh B., Sztaniszavljevics (Sidibe, 74.), Suljics - Tshibuabua (Zamostny, 74.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Dmitrovics, Ligot, Sagna, Nagy J., Proesmans, Sidibe, Zamostny.
KTE: Németh V. – Farkas A., Vukaszovics, Gyagya, Forró – Szécsi, Eninful, Szavics, Patvaros (Pekár, 60.), Gréczi (Csillag , 46.), - Bebeto (Simon A., 60.). Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Verebélyi, Simon A., Csillag, Nagy P., Pekár, Balázs Zs., Pavicsevics. 
Gólszerző: Sztaniszavljevics (14.), Gyagya (48., öngól), Vasziljevics (55., 63., mindkettő 11-esből), Tshibuabua (70.), Vukaszovics (90. öngól), ill. Szavics (37., 11-esből)
Sárga lap: Ngawa (66.), ill. Farkas A.  (55.), Vukaszovics (63.), Szavics (66.), Forró (75.), 
Piros lap: Forró (77.), második sárga lap)
 
INFO   KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-GYŐRI ETO FC 0-5 (0-3)  
Kaposvár, 500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Kaposvár: Rusák – Dankwah, Diallo, Lebbihi (Thian , 26.), Hadaró - Bőle (Böjte, 81.), Firtulescu, Balázs B., Coroian, Florean - Murai (Dominics, 72.). Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Antal B., Kovács O., Földes, Albert, Dominics, Böjte, Thian.
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber (Trajkovics, 71.), Strestík (Kalmár, 65.), Pátkai - Varga R., Rudolf, Andrics (Dudás, 76.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Wolfe, Kalmár, Trajkovics, Burgos, Dudás, Kronaveter.
Gólszerző: Andrics (3.), Lipták (8.), Rudolf (31., 66.), Trajkovics (73.) 
Sárga lap: Lebbihi (23.), Hadaró (29.), Murai (64.), Bőle (81.), Diallo (89.), ill. Kamber (10.), Strestík (11.), Lipták (60.), 
 
INFO   SZOMBATHELYI HALADÁS-FERENCVÁROS 0-1 (0-0) 
Szombathely, 6124 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Medovarszki János, Buzás Balázs) 
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Schimmer (Gyurján , 62.), Nagy I G., Simon Á., Iszlai (Dvorschák, 84.), Radó - Hrepka (Medgyes , 69.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gyűrű, Dvorschák, Gyurján, Szakály A., Medgyes.
FTC: Dibusz – Jovanovics, Matesos, Besics, Bönig – Ugrai (Diallo , 46.), Busai, Leonardo, Csukics, Jenner - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Jova, Laczkó, Nagy D., Hídvégi, Ionescu, Péter, Diallo.  
Gólszerző: Diallo (55.)
Sárga lap: Nagy I G. (24.), Bosnjak (80.), Simon Á. (83.), Devecseri (87.), ill. Csukics (30.), Jenner (74.), Diallo (90.), Busai (93.)
Piros lap: Busai (93.)
 
INFO   MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-VIDEOTON FC 1-1 (0-0) 
Mezőkövesd, 1800 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Kormányos II Gábor, L. Tóth Lajos)
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs., Velicky, Fótyik, Búrány - Melczer V. (Sigér, 87.), Hegedűs D., Dobos (Szalai V., 90.), Takács P. - Balajti (Olasz D., 77.), Harsányi. Vezetőedző: Tóth László. Cserepad: Szántai, Szalai V., Sárközi, Sigér, Olasz.
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Kovács I., 84.), Caneira, Juhász, Stopira – Álvarez (Gyurcsó, 70.), Sándor Gy., Vítor Gomes, Nildo (Haraszti , 58.) - Nikolics N., Zé Luis. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Mamadu, Vinícius, Haraszti, Gyurcsó, Kovács I., Lupeta.  
Gólszerző: Melczer V. (47.), ill. Haraszti (90.) 
Sárga lap: Hegedűs D. (87.), Velicky (93.), Takács P. (94.), ill. Caneira (44.), Sándor Gy. (66.)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok

A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.

Horváth Ferenc (Győr): ,,Nagyon jól játszottunk, és most szeretnék egy Mini-Oscart csinálni, hiszen az embernek nagyon ritkán van lehetősége megköszönni dolgokat olyan embereknek, akik nincsenek annyit képernyőn. Szeretném megköszönni először is a feleségemnek, a gyermekeimnek, hogy elviseltek akkor is, amikor elviselhetetlen voltam, az elnök úrnak szeretném megköszönni, hogy bízott bennem, ennek a nagyszerű stábnak, akikkel együtt dolgozunk, kiemelve Szamosi Tamást és Sütő Szilárdot, és szeretném megköszönni ennek a nagyszerű csapatnak azt, hogy ezt a tavaszt így játszotta végig. Én azt gondolom, hogy mi megtettünk mindent, hogy megnyerjük ezt a bajnokságot, ha a Jóisten megadja, akkor meg is fogjuk nyerni… Bár megmondom őszintén, egy kicsit furcsának találom azt, hogy talán a magyar bajnokságban van az egyedül, hogy összevissza játszanak a csapatok az utolsó három fordulóban. Lenne egy költői kérdésem, és erre nem várok választ, de akár én is megválaszolom: ha esetleg a Mezőkövesd kikap a Videotontól, akkor a Puskás Akadémia milyen célokkal fog a Debrecen ellen pályára lépni? Mert innentől kezdve egy kicsit érdekes nekem ez a bajnokság". 

Bekő Balázs (Kecskemét): ,,Annyi történt ma, hogy a második félidőben ránk szakadt az ég és csőstől jött a baj".

Simon Miklós (Honvéd): ,,Ezzel a meccsel kiállítottuk magunkról a bizonyítványt, ami sajnos nem görbült". 

Csertői Aurél (Paks): ,,Nem tudhatjuk, de nem is igazán érdekel, hogy mi lett volna, ha nincs a kiállítás, és tíz a tíz ellen folyt volna a játék. Kihasználtuk azt a lehetőséget, hogy ellenfelünk megfogyatkozott. Számtalan helyzetet dolgoztunk ki, okosan tartottuk a labdát és kivártuk a helyzeteket. Rúgtunk négy gólt és éltünk a lehetőséggel. Ehhez különösebben mást nem kívánok hozzáfűzni".

Artner Tamás (Haladás): ,,Sajnos a múlt héten játszottunk egy meccset, amit nem kellett volna, Felcsúton most nagyon okosan elhalasztották".

Thomas Doll (Ferencváros): ,,A nézőtéri beszólások egy része nem tetszett. A játékosaimnak is elmondom majd: nem szabad, hogy felüljenek az ilyesfajta provokációnak".

Tóth László (Mezőkövesd): ,,Nem itt dőlt el a sorsunk, de akár azt is mondhatjuk, hogy igen, hiszen óriási lehetőséget szalasztottunk el. Úgy éreztem, hogy 50-50 százalékos szituációkban a „bátor” játékvezető mindig a kárunkra tévedett, vagy lehet, hogy jól ítélt, majd meglátjuk. Viszont ugyanazt a szituációt, amiből a 90. percben szabadrúgás lett a Videotonnak, nekünk nem fújta be. Szokták mondani, hogy nem szoktam foglalkozni a bírókkal, de hogy ha ilyen gyáva edző lennék, akkor biztos, hogy nem főállásban dolgoznék. Nem tudom magamban tartani a kritikát, mert ez a bíró már nem először téved a kárunkra. Majd kielemeznek minket és megmondják, hogy "ez a kis hülyegyerek egy hete van itt, de máris a bírókkal foglalkozik". Nem véletlen ez a sok kritika, tízből kilencszer igaza van az edzőknek, de én leszek az első, aki elnézést kér, ha nincs igazam". 
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu
144894
2014-06-01;212
OTP BANK LIGA 2013-2014
A góllövőlista állása
18 gólos: SIMON ATTILA (Paks)
17 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
15 gólos: Lencse László (Puskás Akadémia)
14 gólos: Radó András (Haladás)
12 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
11 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
10 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), Kanta József (MTK)
9 gólos: Kulcsár Tamás (Debrecen), Futács Márkó (Diósgyőr), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Zé Luis (Videoton)
8 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Georges Griffiths (Pápa), Dusan Vasziljevics (Újpest)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Pátkai Máté (Győr), Nemanja Andrics (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Ayub Daud (Honvéd), Torghelle Sándor (MTK, Videoton), Simon Krisztián (Újpest)
6 gólos: Halmosi Péter (Haladás), Vladan Szavics (Kecskemét), George Menougong (Mezőkövesd), Kabát Péter (Újpest)
5 gólos: Vécsei Bálint (Honvéd), Tarmo Kink (Kaposvár, Győr), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Könyves Norbert (Paks), Bartha László (Paks), Lazar Arszics (Pápa), Pölöskei Zsolt (MTK), Bavon Tshibuabua (Újpest)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Miroszlav Grumics (Diósgyőr, Pécs), Julian Jenner (Ferencváros), Somália (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Leandro Martínez (Győr), Varga Roland (Győr), Marek Strestík (Győr), Lipták Zoltán (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Gréczi Gábor (Kecskemét), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Kenesei Krisztián (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Lázár Bence (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton).
3 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Gosztonyi András (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Horváth Zsolt (MTK), Heffler Tibor (Paks), Orosz Márk (Pápa), Szatmári Lóránd (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton), Haraszti Zsolt (Videoton, Puskás Akadémia)
2 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Tisza Tibor (Debrecen, Diósgyőr), Máté Péter (Debrecen), L'Imam Seydi (Debrecen), Rene Mihelics (Debrecen), Vadnai Dániel (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), David Mateos (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Djordje Kamber (Győr), Kalmár Zsolt (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás, Ferencváros), Edixon Perea (Honvéd), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Vass Patrik (MTK), Windecker József (Paks), César Quintero (Pápa), Goran Marics (Pápa), Eszlátyi István (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Nildo Petrolina (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Lázár Pál (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Philipp Bönig (Ferencváros), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Rafael Burgos (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Gyurján Bence (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Dvorschák Gábor (Haladás), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Prosser Dániel (Honvéd), Kapacina Valér (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Andrei Coroian (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Varga Róbert (Kecskemét), Szécsi Márk (Kecskemét), Henri Eninful (Kecskemét), Simon András (Kecskemét), Darko Pavicsevics (Kecskemét), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Dragan Vukmir (MTK), Vass Ádám (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Nagy Olivér (Paks), Délczeg Gergely (Paks), Szabó János (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Csizmadia Csaba (Pápa), Nagy Tamás (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Szakály Dénes (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Balogh Balázs (Újpest), Sándor György (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Stopira (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), 2 Marko Vukaszovics (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Nagy János (Újpest), Chema Antón (Újpest), 2 Marco Caneira (Videoton)