Bulvár

Fejbe lőtték tűzrakétával, félbeszakadt a döntő - fotók

  • Fotók: AFP/ultras-tifo.net

Félbe kellett szakítani a hétvégén a ciprusi bajnokság csúcsrangadóját, mert egy tűzjelző rakéta fejen találta a vendégek egyik játékosát.

Sorsdöntő mérkőzést rendeztek szombaton Cipruson, hiszen az első helyen álló AEL Limassol a második APOEL-t fogadta. Mivel a két csapat között mindössze három pont volt a különbség, a bajnoki címről dönthetett volna a találkozó, már amennyiben befejezték volna.

Az összecsapást ugyanis el kellett halasztani, miután egy, a lelátóról elszabadult tűzjelző rakéta - egyes források szerint petárda - súlyos fejsérülést okozott a vendégek brazil légiósának, Kaka de Silvának. A 32 éves brazil védőt hordágyon kellett levinni a pályáról, majd a mentők nyomban kórházba szállították, ahol össze kellett varrni a sérüléseit.

A védő mellett megsérült az APOEL csapatorvosa is, de az ő állapotáról nem érkeztek utólagos hírek, így vélhetően a kórházi kezelést is megúszta.

A mérkőzés annak ellenére fulladt botrányba, hogy a rendőrség fokozott figyelemmel készült a rangadóra, ugyanis több, mint 500 rohamrendőr és biztonsági ember őrizte a rendet. Az 51.percig.

A ciprusi szövetség egyelőre még nem tűzte a ki a mérkőzés újrajátszásának időpontját. Amennyiben az AEL legalább egy pontot tud szerezni az ősi rivális APOEL ellen, akkor három év alatt második bajnoki címét ünnepelheti. A ciprusi bajnok első és második helyezettje a Bajnokok Ligája-selejtezőjében indulhat.

[1678925] 2014-05-17 16:00:00 AEL Limassol - APOEL Nicosiax;
159375