FA-kupa

Majdnem elszúrta a döntőt, de kilenc év után trófeát nyert az Arsenal

Kétgólos hátrányból felállva nyerte meg a Hull City ellen az FA-kupa döntőjét az Arsenal, amely 2005 után szerzett újra nagy trófeát.

Cazorla vezetésével felállt a padlóról az Arsenal - Fotó: AFP

A nagyon rossz tavaszt produkáló Ágyúsok a kupadöntőt is katasztrofálisan kezdték, hiszen már a 4. percben vezetett a Hull James Chester góljával. Ráadásul Curtis Davies hamarosan megduplázta a Tigrisek előnyét, nagy kavarodás után, éles szögből lőtt az Arsenal kapujába. (0-2)

Viszonylag gyorsan, a 17. percben talpra álltak a londoniak, miután Santi Cazorla hatalmas szabadrúgásgóllal szépített. (1-2)

Ezt követően is fölényben volt az Arsenal, de a fölény meddőnek bizonyult. Egészet a 71. percig, amikor Koscielny kisebb sérülés árán be tudta kotorni az egyenlítő találatot. (2-2)

A hajrában Gibbs is betalálhatott volna, Sanogo pedig a kapufát is eltalálta, de nem született újabb gól, így jött a hosszabbítás. A ráadásban is Arséne Wenger csapata irányított, de Giroud is csak egy újabb kapufáig jutott.

Aztán a 109. percben a francia csatár Aaron Ramsey elé sarkazott a tizenhatoson belül, ő pedig a bal alsóba lőtt. (3-2)

A folytatásban Sanogónak volt még több nagy helyzete, de mindet kihagyta, ahogy Aluko sem tudott egyenlíteni, miután Fabianski egy alkalommal szörnyen jött ki a kapujából, és üresen hagyta azt. Az Arsenal így 3-2-re megnyerte a mérkőzést, ezzel tizenegyszeres FA-kupa győztesnek mondhatja magát a londoni klub, amely 2005 óta először nyert nagy trófeát.

[1690195] 2014-05-17 18:00:00 Arsenal - Hullx;