La Liga

Megfogyva bár, de bajnok az Atlético Madrid

1-1-es döntetlennel megtartotta előnyét a Barcelonával szemben, így bajnoki címet ünnepelhet az Atlético Madrid.

A papírformának megfelelően védekezve kezdte a meccset az Atlético, amely korán bajba került. A hetek óda húzódással küzdő Diego Costa kezdő volt, de az első negyedóra végén jelezte egy sprintnél, hogy nem tudja folytatni. Nem sokkal később Arda Turant ütötte el Fabregas, és bár ez az összecsapás nem tűnt súlyosnak, a török középpályást is le kellett cserélni.

Bajnok az Atlético Madrid! - Fotó: AFP

Kulcsemberek estek ki tehát az vendégektől, majd a visszafogottan játszó Barcelona a vezetést is megszerezte egy fantasztikus góllal. Egy kapu elé lőtt labda Messiről Alexis Sánchez elé került a jobb oldalon, ő pedig félig-meddig takarásból kőkeményen a rövid felsőbe vágta a játékszert. (1-0)

Az ezt követő néhány percet megúszták a madridiak, majd a szünet előtt már ők vették át az irányítást. Sőt, a fordulás után egyből nekiestek a Barcának, Villa kapufát lőtt, volt még egy helyzetük, majd egy szöglet utáni fejesből Godín egyenlített. (1-1)

Ezzel már az Atlético számított bajnoknak, és a folytatásban remekül is őrizte az eredményt a vendégcsapat. Többet volt a katalánoknál a labda, Dani Alves beadásaiban volt is veszély, de védenie Courtois-nak alig kellett. Közben pedig a Matracosok kontráiban is volt gólveszély, a Barcelona azonban jobb híján egyre többet kockáztatott. Végül a hajrára Villáék elfáradtak, így szinte már csak a bekkeléssel foglalkoztak.

Ezt a feladatot jól hajtották végre, megtartották a döntetlen eredményt, ezzel pedig hárompontos előnyüket a Barcelona - és a Real Madrid - előtt is. 1996 óta először bajnoki címet szereztek, és 2004 óta először ők az első csapat, amely a spanyol foci két óriását meg tudta előzni.

[1506183] 2014-05-17 18:00:00 Barcelona - Atlético Madridx;
Percről percre: Barcelona-Atletico 2014_05_17x